Aantal openstaande vacatures in de zorg met 80 procent gestegen

Het aantal openstaande vacatures in de zorg is dit jaar met 80% gestegen. Tot en met oktober 2017 zaten ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorginstellingen elke maand gemiddeld met een tekort van bijna 10.000 personeelsleden. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode ruim 5400.
Tot 2025 zijn 125.000 extra verpleegkundigen en verzorgenden nodig.

Dagblad Trouw besteedt uitgebreid aandacht aan personeelstekort en hoge werdruk in de zorg op deze maandag 20 november 2017. Het is de dag waarop verpleegkundigen en verzorgenden actie voeren tegen onnodige administratie. Vandaag wordt alleen administratie gedaan die nuttig is voor de cliënt of de patiënt, onder het motto Meer zorg, minder papier.

De banen voor verpleegkundigen en verzorgen liggen dus weer voor het oprapen. Wel is het goed te beseffen dat in de afgelopen jaren in de zorg 77. 000 mensen zijn ontslagen. Op de site Ontslagen in de zorg van vakbond Abvakabo FNV is de stand bijgehouden van alle bekend gemaakte ontslagen sinds 2013. Daarop staan per categorie naam van de instantie, locatie en aantal ontslagen medewerkers vermeld. Het betreft ontslagen in de langdurige zorg: verpleeg-, verzorgingshuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg.

Lees het hele artikel in Trouw: Personeelstekort in de zorg is in een jaar tijd bijna verdubbeld, door Rianne Oosterom en Marco Visser, Trouw, 20 november 2017: www.trouw.nl

Meer info over de actiedag Meer zorg, minder papier op 20 november 2017 op de site van Nursing: www.nursing.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer