Bruggink & Van der Velden Advocaten een van zeven winnaars “slimste bedrijf van Nederland”

Tijdens de jaarlijkse MKB Krachtcentrale LIVE op 5 november 2014 in Den Bosch waar de slimste ondernemers van Nederland bij elkaar komen om met elkaar ervaringen te delen over anders en slimmer ondernemen, vindt ook de verkiezing plaats van “het slimste bedrijf van Nederland”.
Dit jaar zijn er zeven winnaars. Een van hen is kantoor Bruggink & Van der Velden Advocaten en Belastingadviseurs uit Utrecht. Dit kantoor bestaat sinds 2006 en geldt als lichtend voorbeeld van een bedrijf waar transparantie en vertrouwen deel uitmaken van de cultuur. Het kantoor heeft een uniek businessmodel, medewerkers bespreken openlijk elkaars salaris tijdens vergaderingen en wie aan objectieve criteria voldoet kan aandeelhouder worden.
In het boek Loonfatsoen, dat vorige week op 27 oktober 2014 is gelanceerd op het kantoor van Bruggink & Van der Velden, is een hoofdstuk gewijd deze democratische onderneming.

Bij de uitreiking in Den Bosch sprak René Kesselaar – zijn bedrijf was in 2012 verkozen tot winnaar – mede-oprichter Sjoerd van der Velden toe: “Hun verdienmodel is zo radicaal vernieuwend dat iedereen het zou moeten horen, niet alleen, maar zeker ook hun eigen sector. Bij een ‘normaal’ advocatenkantoor  ligt het break even point bij ongeveer 1300 declarabele uren per medewerker en bij hun ligt dat dit jaar op 600. Alles wat daarboven verdiend wordt, wordt gedeeld en er zit een gezond maximum aan het aantal uren dat iemand mag draaien. Burnouts zijn nogal een probleem in deze branche. Iedereen werkt bij BvdV 4 dagen, verdient bovengemiddeld goed en is vitaal en ondernemend”.

De andere winnaars zijn: GreenFox, Emile.nu, Van Loon Elektrotechniek, Drukkerij Wedding, Noorderhoeve, &Samhoud.
Lees op de site van MKB Krachtcentrale meer over de prijsuitreiking: http://mkbkrachtcentrale.nl

winnaars mkb krachtcentrale 2014

De zeven winnaars van “het slimste bedrijf van Nederland 2014”. Derde  van links
Sjoerd van der Velden van Bruggink & Van der Velden Advocaten
Belastingadviseurs
(foto René Wouters)

Lees meer over Bruggink & Van der Velden in verslag Lancering boek Loonfatsoen op toepasselijke locatie in Utrecht, Blogs Beroepseer, 2 november 2014: https://beroepseer.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer