Train je collega

train je collega 2012Het landelijke initiatief Train je collega wil in de week van 1-5 oktober 2012 tienduizend werknemers van (semi)overheden trainen voor een bedrag van 0 euro. Bij deelnemende organisaties gaan werknemers hun eigen collega’s kosteloos en binnen werktijd bijspijkeren op terreinen die zij zelf hebben aangedragen.

Iedereen weet wel om te gaan met Word, Excel of PowerPoint, de één wat beter dan de ander. En als je het even niet weet, loop je langs bij een collega die er goed in is. Deze dagelijkse praktijk is het principe achter Train je collega: elke organisatie heeft diverse expertises in huis die met collega’s gedeeld kunnen worden. Door via Train je collega deze kennisuitwisseling te faciliteren en extra zichtbaar te maken, kunnen collega’s op een efficiënte manier van elkaar leren.

Train je collega is begonnen als bottom up initiatief van een aantal ambtenaren van de Gemeente Amsterdam. Daar werden in 2011 in één week tijd 600 ambtenaren getraind door hun collega’s.
Dit alles zonder budget en door gebruik te maken van het enthousiasme en het netwerk van de deelnemers. Het succes van het initiatief werd opgepakt door medewerkers van andere organisaties die er in het najaar van 2012 voor willen zorgen dat instellingen binnen heel Nederland hun voordeel kunnen doen met dit simpele, maar effectieve idee.

Instellingen zoals de Gemeente Amsterdam, ICTU, de Universiteit Utrecht, het UWV hebben hun medewerking inmiddels toegezegd. Zij zullen workshops en trainingen geven, door én voor hun eigen personeel, over werkgerelateerde onderwerpen die door de eigen mensen zijn aangedragen. Dit varieert van een basiscursus Twitter en een training Communicatie via Social Media, tot een workshop Conflicthantering, een training Presentatievaardigheden, een workshop Time Management of een cursus Excel of Prezi. Er wordt naar gestreefd binnen één week 1.000 cursussen te geven aan in totaal 10.000 collega’s.

Train je collega is een initiatief van Thijs Polfliet, Edo Plantinga, Graciela de Windt en Anne-Claire Frank.

Wie wil meehelpen Train je collega in de eigen organisatie op te zetten kan zich aanmelden op de site: http://trainjecollega.nl (Website is opgeheven)

Zie ook presentatie van Thijs Polfliet: Train je collega – Het nieuwe organiseren, 10 februari 2012: https://prezi.com/0o-tgs3jrgd3/train-je-collega-het-nieuwe-organiseren/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer