Amsterdamse gezinsmanager is Jonge Ambtenaar van het jaar

katherine diazKatherine Diaz is tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2013 gekozen tijdens het verkiezingsgala in de Nieuwe Kerk in Den Haag op donderdagavond 17 januari 2013. Diaz won met een speech*) die naar eigen zeggen “uit het hart” kwam. Hoofd bestuursvoorlichting Bartho Boer van de gemeente Amsterdam won de publieksprijs. De twee andere kandidaten waren  Anne-Jan Zieleman, beleidsanalist in het Amsterdamse stadsdeel Oost, en Marjon van Gelderen van de Politie Rotterdam.

Diaz is gezinsmanager bij Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA). Zij vertelde hoe ze als meisje van vijf jaar met haar moeder vanuit Colombia naar Nederland kwam, hier niemand kende, de taal niet sprak en hoe een lieve juffrouw van de lagere school zich over haar ontfermde.

Voor het komende jaar heeft Diaz er een taak bij. De winnaar is een jaar dè ambassadeur voor jonge ambtenaren in Nederland: “Ik wil dit jaar de successen van ambtenaren onder de aandacht brengen. Ambtenaren zijn vaak heel bescheiden personen, ze treden niet zomaar met hun successen voor het voetlicht. Dat is jammer, want het is heus niet alleen maar bureaucratie in ons vak”.

De vier finalisten zijn onlangs een actie gestart op Facebook om het stoffige imago van de ambtenaar op te poetsen: I like Ambtenaar.i like ambtenaar De bedoeling is, aldus Bartho Boer in een interview in Metro: …”heel veel ‘likes’ binnen te halen”. Het liefst hadden ze er voor de verkiezingsdag honderdduizend opgehaald. I like Ambtenaar wil een platform bieden waar mensen  terecht kunnen om blijk te geven van hun waardering of om een mening te uiten over “de ambtenaar”.

Noot
*) Eric Gerritsen, directeur van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam, heeft de speech waarmee Katherine Diaz Jonge ambtenaar van het jaar werd op internet gezet:
klik hier.

Katherine Diaz is gezinsmanager. Wat doet een gezinsmanager? Bekijk de video’s op deze site van Beroepseer:
Het ontketenen van kwaliteit in de jeugdzorg, waarin directeur Erik Gerritsen van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam vertelt hoe hij een proces op gang heeft gebracht waarin de jeugdzorgwerkers hun eigen beroep opnieuw moesten uitvinden. https://beroepseer.nl

Nieuwe jeugdzorg is gezinsmanagement, waarin drie gezinsmanagers aan het woord zijn over de nieuwe aanpak in de jeugdzorg.
https://beroepseer.nl

Website Jonge ambtenaar van het jaar: www.javhj.nl

Update: Lees ook We denken teveel in problemen in plaats van in kansen, 24 januari 2013,  op de site van Republic. Klik hier. (website Republic is opgeheven).

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer