Boeteservice?

De verhoging van de verkeersboetes is opeens een hot item. Zou er sprake zijn van een nieuw soort straatterreur? Belichaamt Ivo Opstelten de nieuwe pestkoppen die zich met het bonnenboekje in de hand, stiekem in een auto of vanachter een boom uitleven op de automobilisten?

Het verzet roert zich uit onverwachte hoek. De politie komt in opstand tegen de hoge boetes.  Er  ontstaat reuring in politieland en Ivo Opstelten voelt zich in zijn wiek geschoten. Ondertussen vallen de bekende brieven met het logo van de rijksoverheid in talloze bussen van de overtreders. Zij schrikken zich een ongeluk bij het zien van de bedragen.

Maar er lijkt hoop te zijn voor de zondaars, de redder in nood heet Jacques van Heest uit Reuver. De man liep in de tijd dat hij nog voor een baas werkte, regelmatig tegen een boete op. Maar volgens deze ervaringsdeskundige waren ze vaak in strijd met sommige regels van de overheid. Jacques diende bezwaar in en in heel wat gevallen kreeg hij gelijk, tenminste dat zegt hij tegen een journalist van De Limburger. Jacques werd z.z.p.’er en startte een dienstverleningsbedrijf met de toepasselijke naam “Boeteservice”. Wat hij voor zichzelf kon bereiken, zou hij ook voor andere mensen gedaan krijgen. Hij bond de strijd aan met de pietepeuteraars van de overheid die er volgens hem kennelijk aardigheid in hebben de kleine verkeerszondaar te pesten. Jacques is een slimme jongen, hij helpt de mensen bij het zoeken naar de regels van de Wet Mulder, want, zo zegt hij, de meeste verkeersdeelnemers kennen deze niet. Die hulp kost wel € 10,17 All-in. Hij zou in de afgelopen drie jaar zo’n 10.000 mensen hebben geholpen en bijna 30% zou kwijtschelding hebben gekregen.

Eventjes googelen op Internet leerde mij al snel wat de ware reden zou kunnen zijn van de vele kwijtscheldingen. Door de enorme hoeveelheid opgelegde boetes en de beperkte capaciteit bij justitie om deze allemaal tijdig af te handelen, worden elk jaar vele duizenden kleine verkeersboetes waartegen bezwaar is ingediend, kwijtgescholden. Het heeft relatief weinig te maken met de strijd tegen onterecht opgelegde boetes, zoals Jacques van Heest claimt. Zijn strijd tegen, zoals hij ze noemt, luie officieren of pietepeuteraars van het CVOM blijkt niet meer te zijn dan een slimme ondernemingsgeest die voor een goed gevulde portemonnee zorgt.
De vraag blijft in mijn hoofd rondzingen wat Jacques bedoelt met  All-in.

Jacques Smeets
www.deblauwediender.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer