De diender en de dood

De mentale weerbaarheid van de politie heeft zodanige deuken opgelopen dat de minister van V&J heeft moeten ingrijpen. De komst van de Nationale Politie zag Ivo Opstelten als dé kans om serieus hieraan te gaan werken. Hij kwam met het project Versterking Professionele Weerbaarheid Politie op de proppen en daaruit vloeide o.a. de Blauwdruk mentale Zorglijn Politie voort. In de Blauwdruk wordt gesteld dat het politiewerk een bijzonder vak is, dat duidelijk eisen stelt aan de psychische gezondheid van haar medewerkers. Politiemensen maken met grote regelmaat potentieel schokkende gebeurtenissen mee, die (op den duur) gevolgen hebben voor de mentale weerbaarheid en die kunnen leiden tot aanzienlijke beperkingen in de gschiktheid voor het werk, aldus de Blauwdruk.

Welnu, ik heb een verhaal geschreven over mijn eerste confrontaties met een schokkende gebeurtenis, een zelfmoord door ophanging.
Ik las dit verhaal voor in een Verhalencaf’é. De toehoorders vervielen in doodse stilte, de commentaren achteraf waren indrukwekkend. Men was unaniem van oordeel dat politiemensen meer eer verdienen dan ze vandaag de dag vaak krijgen.

Weerbaarheid staat in alle gevallen in samenhang met  groei of verval van eergevoel en beroepstrots.

Hier is de link naar het verhaal.

http://www.deblauwediender.nl/v4/de-diender-en-de-dood/

Reacties zijn uiteraard welkom.

Jacques
www.deblauwediender.nl

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer