Personeelsmanager, wees creatief!

“Laat mensen met een bureaubaan net achter het uitvoerende werk, minder verdienen”. Marc Oskam onderbouwt dit idee van Diederik Samsom, Tweede Kamerlid van de PvdA, in zijn column Personeelsmanager, wees creatief! op ManagementSite. Voor dit idee is namelijk veel te zeggen omdat ‘werken achter een bureau’ minder vraagt dan van iemand die in de frontlinie werkt, zoals wijkagenten, straatcoaches, maar ook verpleegsters en ambulancepersoneel.

Een dergelijk innovatief personeelsbeleid levert veel voordelen op. Marc Oskam noemt er in zijn column drie aan de hand van de Rijnlandse vink-curve: echte waardering, blijven werken waar je goed in bent en nieuwe change agents.

Aan het slot roept Oskam personeelsmanagers op zich bij de eigen directies en lijnmanagers sterk te maken voor dit personeelsbeleid op zijn Rijnlands.

Personeelsmanager, wees creatief! door Marc Oskam, Managementsite, 28 september 2011: www.managementsite.nl/personeelsmanager-wees-creatief

Marc Oskam is auteur van het boek Venijn in de start, een essayistisch handboek voor hen die leiding geven aan een team. Op de site van Beroepseer zijn eerdere bijdragen van hem gepubliceerd, zoals De vakmanschap Checklist, Het einde van kwaliteitszorg en En altijd maar weer over weerstand.
De columns van Marc Oskam zijn geschreven vanuit het gedachtegoed van Venijn in de start.

Meer over het boek op: www.trias-o.nl/boek/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer