Hoorzitting/Rondetafelgesprek over vakmanschap en onderwijs op woensdag 22 januari 2014

thorbeckezaal tweede kamergebouwDe vaste Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) houdt op woensdag 22 januari 2014 van 10.30 – 13.30 uur een openbare hoorzitting/rondetafelgesprek over vakmanschap in de Thorbeckezaal van het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. De Thorbeckezaal bevindt zich op de 2e etage, met 90 zitplaatsen voor het publiek en 26 zitplaatsen voor deelnemers.

De vaste commissie voert overleg met de bewindslieden van OCenW over onderwijsaangelegenheden, het wetenschapsbeleid en het cultuur- en mediabeleid. Daarnaast bereidt de commissie de plenaire behandeling voor van wetsvoorstellen op deze beleidsterreinen. Tot de onderwijsaangelegenheden behoren het basis- en speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en volwasseneneducatie en hoger onderwijs (waaronder studiefinanciering)

Genodigden op 22 januari zijn:

– studenten en vaklieden, onder wie de Europees kampioen bouwtimmeren EuroSkills 2010: Willem Beverloo; de winnaar van de speciale juryprijs patisserie International Abilympics 2011: Sophia van Velzen en medaillewinnaar CAD-tekenen WorldSkills 2009: Bob Kramer.
– vertegenwoordigers van het bedrijfsleven: André Timmermans, directeur van UWV Werkbedrijf; Hans Verschoor, directeur Kenniscentrum Savantis; Hans Biesheuvel, initiatiefnemer ONL voor ondernemers en Jos Kleiboer, directeur beleid Koninklijke Metaalunie.
– beleidsmakers in het onderwijs, onder wie Jan van Zijl, voorzitter van de MBO Raad; Frans Veringa, directeur van Hout- en Meubileringscollege, en de wethouder van de gemeente Eindhoven: Staf Depla.

Debatten in de Kamer zijn bijna altijd live te volgen op de website van de Tweede Kamer, zowel qua beeld als qua geluid. De  plenaire vergaderingen worden rechtstreeks uitgezonden. Ook de commissievergaderingen zijn online direct te bekijken.

Info over agenda en deelnemers hoorzitting en rondetafelgesprek vakmanschap op 22 januari 2014: www.tweedekamer.nl/vergaderingen/commissievergaderingen

Info over Thorbeckezaal en vergaderingen: www.europa-nu.nl

Zie de site van de Tweede Kamer – Live debatten – Commissiezalen – en klik op Live uitzending Thorbeckezaal: www.tweedekamer.nl/vergaderingen/livedebat/index.jsp

U P D A T E

Kort verslag n.a.v. het rondetafelgesprek Vakmanschap dd. 22 januari 2014: https://beroepseer.nl

Zie website Tweede Kamer – Kamerstukken: www.tweedekamer.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer