De tien genomineerden voor titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016 bekendgemaakt

De tien kandidaten voor de Verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016 zijn op 12 november 2015 bekend gemaakt door Florus van der Linden van Futur tijdens de afsluiting van het evenement voor ambtenaren Ambt24 in Amersfoort: “Er is massaal genomineerd. Dat is sowieso een heel goed signaal. We mogen trots zijn op het talent dat in onze publieke sector rondloopt. Deze tien kandidaten zijn echte topkandidaten die allemaal een prachtig uithangbord zijn voor ons vak van ambtenaar”.

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Futur, het landelijke netwerk voor jonge ambtenaren. Doel is de positie van de jonge ambtenaar goed op het netvlies van het grote publiek te zetten.
Dit jaar hanteert Futur het thema De jonge ambtenaar aan het roer. De kandidaten zullen zich van hun beste kant laten zien op de selectiedag op 20 november 2015. Op de selectiedag gaan de kandidaten in diverse opdrachten de strijd aan met elkaar voor een van de vier finaleplaatsen.

Op 23 november 2015 tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Overheidsawards in de Ridderzaal in Den Haag maakt Futur de vier finalisten bekend. Op 21 januari 2016 volgt dan de bekendmaking van de opvolger van Dagmar Winkelhorst die tot Jonge Ambtenaar van het Jaar verkozen werd in 2015. Het verkiezingsfeest vindt plaats in het Theater aan de Schie in Schiedam.

De tien kandidaten

  • Jorrit Blaas, leraar-ambtenaar Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
  • Dianne Geerds, medewerker Focusteam Uitvoeringsagenda Mobiliteit, Gemeente Amsterdam
  • Arne Wijnands, projectsecretaris KCC, Gemeente Haarlemmermeer
  • Souhail Chaghouani, teamcoördinator Financieel Beleid & Beheer, Gemeente Baarn
  • Ellen de Milliano, teammanager Veiligheid Handhaving en Toezicht, Gemeente Bergen op Zoom
  • Coen Hartendorp, beleidsmedewerker Economische Zaken, Gemeente Hengelo
  • Bart van Horck, senior beleidsmedewerker nationaal coördinator Groningen, Ministerie van Economische Zaken
  • Merel Poelmann, trainee, Provincie Noord-Holland
  • Rebecca Heye, adviseur Europese Zaken, Gemeente Breda
  • Mark Brouwer, kapitein der Mariniers, Ministerie van Defensie

verkiezing ambtenaar van het jaar 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto acht van de tien kandidaten. Coen Hartendorp en Jorrit Blaas ontbreken.

Zie voor meer info bij Futur: www.javhj.nl

U P D A T E

Tijdens de uitreiking van de Overheidsawards op 23 november 2015 op de feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal in Den Haag zijn de vier finalisten van de Verkiezing Jonge ambtenaar van het jaar 2016 bekendgemaakt. Zij zijn: Jorrit Blaas, Mark Brouwer, Souhail Chaghouani en Ellen de Milliano.
Florus van der Linden, voorzitter van Futur die de verkiezing organiseert, is heel tevreden met de genomineerden: “Deze vier kandidaten kunnen wat mij betreft allemaal Jonge ambtenaar van het jaar worden. Ze belichamen bovendien allemaal op hun eigen manier onze slogan van dit jaar: ‘aan het roer’. Ik ben benieuwd wie vanaf 21 januari 2016 de titel Jonge ambtenaar van het jaar mag dragen”.

Herrie Geuzendam, directeur Bedrijfsvoering bij JS Consultancy, de andere organisator van de verkiezing, is het daarmee eens: “De finalisten zijn stuk voor stuk enorm talentvol. Inspirerende voorbeelden voor vele jonge mensen die een carrière bij de overheid ambiëren”.

Op 21 januari 2016 nemen de vier finalisten het tegen elkaar op tijdens de verkiezingsavond in Theater aan de Schie in Schiedam.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer