Amsterdam wil meer succesvolle sociale ondernemingen en komt met Actieplan Sociaal ondernemen 2015-2018

De gemeente Amsterdam gaat meer inkopen bij sociale ondernemingen. Het College van B en W steunt sociale ondernemingen in de stad: de gemeente gaat meer inkopen bij sociale ondernemingen, versoepelt regels en verbetert het contact met sociaal ondernemers. Verder onderzoekt het college de beschikbaarheid van fondsen zodat deze bedrijven meer kapitaal kunnen aantrekken.
De maatregelen zijn opgenomen in het actieplan Sociaal Ondernemen 2015-2018. Met dit actieplan erkent wethouder Kajsa Ollongren van Economie het belang van sociale ondernemingen voor de stad. Dit soort bedrijven gaat maatschappelijke uitdagingen aan, waarbij niet alleen financiële opbrengst van belang is. De sociale impact van het werk staat voorop. Deze innovatie aanpak voor maatschappelijke problemen draagt bij aan een betere kwaliteit van leven in de stad.

In het actieplan staan zeventien concrete maatregelen. Daarmee wil het Amsterdam neerzetten als dé stad voor sociaal ondernemen. Om sociale ondernemingen te ondersteunen bij groei en ontwikkeling kijkt het college binnen de eigen middelen wat de mogelijkheden zijn. Zo gaat de gemeente meer optreden als eerste klant. Dat helpt startende ondernemers in de zoektocht naar meer klanten en hogere omzet. En bij uitdagingen in de stad gaat het college sociale ondernemingen vragen om te komen met innovatieve oplossingen. Op deze manier betrekt het college sociale ondernemingen meer als partner. Bij de inkoop is het belangrijk dat er zo min mogelijk belemmeringen zijn. Het college gaat deze in kaart brengen en met een groep grote inkopers vervolgens kijken welke oplossingen mogelijk zijn.

Het college voert met het actieprogramma Sociaal Ondernemen Amsterdam 2015-2018 het initiatiefvoorstel van raadslid Shahsavari-Jansen uit. Op 14 oktober 2015 wordt het actieprogramma besproken in de commissie Werk en Economie en op 4 november 2015 in de gemeenteraad.

Actieprogramma Sociaal Ondernemen Amsterdam 2015-2018, september 2015: https://beroepseer.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer