Vierde ronde Leraren Ontwikkel Fonds gaat van start op 1 augustus 2016

Per 1 augustus 2016 gaat de vierde ronde van het Leraren Ontwikkeld Fonds (LOF) van start.
Het Leraren Ontwikkel Fonds, gestart in oktober 2015, wordt na een succesvol eerste jaar, voortgezet. De eerstvolgende, vierde aanvraagronde start op 1 augustus 2016, met als deadline 10 oktober 2016. Voor leraren die werkzaam zijn in het mbo geldt een andere regeling.

De subsidieregeling van het LOF stelt leraren in het primair-,  speciaal- en voortgezet onderwijs in staat een eigen creatief en ambitieus initiatief voor beter onderwijs te ontwikkelen en te delen met een netwerk van gelijkgestemde collega’s.

Wat is het LOF?
De leraar is de centrale spil en de creatieve architect van het onderwijsproces, in de klas en op de school. Het LOF wil de positie van leraren hierin versterken en stimuleert het denken onder leraren over hun eigen professionalisering en de ontwikkeling van het onderwijs. Leraren worden in staat gesteld op eigen initiatief en naar eigen inzicht vorm te geven aan de versterking van hun professioneel handelen, het verbeteren van het onderwijs en het versterken van de beroepsgroep.
Het LOF ondersteunt leraren met het uitwerken van hun initiatief voor beter onderwijs. Als vertegenwoordiger van de beroepsgroep ligt de organisatie en ontwikkeling van het LOF in handen van de Onderwijscoöperatie.

Hoe werkt het LOF?
Leraren met een goed initiatief kunnen, vanaf 1 augustus 2016, hun aanvraag indienen. Voor eventuele ondersteuning bij het formuleren van de aanvraag kan de leraar een beroep doen op een LOF-coach. Nadat de aanvraag door een jury is beoordeeld en goedgekeurd, krijgt de deelnemer een jaar lang ondersteuning in de vorm van:

– Een financiële bijdrage van minimaal € 4.000,- tot een maximum van € 75.000,- (bijvoorbeeld om uren vrij te kopen waarin je werkt aan de ontwikkeling van jouw initiatief).
– Drie verplichte Lerarenlabs: leerbijeenkomsten waarop alle deelnemers aan het LOF samenkomen om van en met elkaar te leren. De labs vormen een springplank die ervoor zorgt dat je initiatief en eigen ontwikkeling in een versnelling komen.
– Facultatieve regionale Open labs, waarin je collega-deelnemers en coaches ontmoet die jouw initiatief verder kunnen helpen.
– Coaching in kleine groepjes door een ervaren coachteam bestaande uit leraren.
– Een podium om jouw initiatief met een groter publiek te delen, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse Lerarencongres.
– Een netwerk van gelijkgestemde collega’s die elkaar helpen om alle initiatieven te realiseren.

Na afloop blijft de deelnemer betrokken bij het netwerk van het LOF. We leggen ook de verbinding met bestaande netwerken van andere programma’s zoals Onderwijs Pioniers en Innovatie Impuls Onderwijs. Het samen ontwikkelen en het delen van kennis en ervaring zijn belangrijke ingrediënten van het LOF.

Data schooljaar 2016-2017

In schooljaar 2016-2017 zijn er drie selectiemomenten, waarna de jury de inzendingen beoordeelt en deelname aan het LOF toewijst:
Start op 1 augustus en sluit op 10 oktober 2016
Start op 11 oktober 2016 en sluit op 17 januari 2017
Start op 18 januari 2017 en sluit op 18 april 2017

Zie voor meer info het Leraren Ontwikkel Fonds: www.lerarenontwikkelfonds.nl/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer