Petitie tegen omkering examencorrectie

Docenten uit het voortgezet onderwijs ageren met een petitie tegen het besluit van staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker om de eindexamens vanaf 2016 eerst door een andere docent dan de eigen leraar te laten corrigeren. De Tweede Kamer was tegen omdraaien van de correctievolgorde, maar Dekker zette toch door.
Deze maatregel haalt alle plezier en motivatie bij het corrigeren van examens weg en straalt wantrouwen uit naar docenten, stellen de initiatiefnemers, die momenteel handtekeningen inzamelen.

Elke docent is na afloop van het examen benieuwd hoe zijn eigen leerlingen het gedaan hebben. Hij moet de correctie echter aan een ander overlaten, wat ook nog eens vertragend werkt, stellen de leraren.

Met de petitie wordt… “de minister verzocht om de genomen maatregel terug te draaien en eerst voldoende veldraadpleging te verrichten. Ook hopen wij dat de minister zich verder verdiept in de achtergronden die voor docenten een rol spelen bij de examencorrectie. Wij hopen dat de minister de docenten serieus zal nemen en geen wantrouwen uitstraalt”.

Het aantal ingezamelde handtekeningen is op woensdagochtend 19 mei 2015: 3.748.

De verwachte datum van indiening van de petitie aan de Tweede Kamer is 11 augustus 2015.

Voor ondertekenen Petitie Omgekeerde examencorrectie: http://petities.nl/petitie/omgekeerde-examencorrectie-een-slecht-idee

Kamer was tegen omdraaien correctievolgorde, Algemene Onderwijsbond (AOb), 19 mei 2015: www.aob.nl (niet meer beschikbaar op site Aob)

Woede over omgekeerde correctie, door Jorn Jonker en Arianne Mantel, De Telegraaf, 19 mei 2015: www.telegraaf.nl

U P D A T E

Correctievolgorde eindexamens blijft onveranderd, door Karen Hagen, Algemene Onderwijsbond, 28 november 2016: www.aob.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer