Nieuw initiatief: Fotoblog Leraren van Nederland

Simon Verwer en Eke Rebergen, initiatiefnemers en oprichters van De Denkfiguren, een op de praktijk geïnspireerde onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van het Nederlandse onderwijs, presenteren een nieuw project, het fotoblog Leraren van Nederland, waarop portretten van mannen en vrouwen worden geplaatst die dagelijks het verschil maken in het onderwijs.

Ruim tweehonderdduizend leraren zijn er werkzaam in het Nederlandse onderwijs. In de ochtend staan ze op met het voornemen het beste ervan te maken, zonder opsmuk en zonder politiek. De bedoeling van Leraren van Nederland is om 1% van alle leraren van het primair, voortgezet en middelbaar onderwijs in beeld te vangen, begeleid door een kort verhaal of een anekdote. De eerste foto’s worden gepubliceerd in het najaar van 2014.

Leraren in Nederland roept belangstellenden op en is op zoek naar:

A. Mensen die de foto’s zouden willen maken. Wij gaan zelf fotograferen en hopen op een tiental mensen die met ons mee willen doen. Je doet mee omdat je het belangrijk vindt dat leraren op deze manier in beeld komen. Of je zelf leraar bent of niet maakt ons niet uit, al kan het handig zijn omdat je er dan waarschijnlijk nog wel een paar kent :).

Wij komen met deze groep mensen in het najaar van 2014 een keer bijeen op een centrale locatie voor een kennismaking en wellicht wat tips & tricks over storytelling en fotografie.

Specs: je hoeft geenszins professionele fotograaf te zijn, al is voorliefde voor en kennis van portretfotografie natuurlijk handig. Tegenwoordig kan dit ook prima met de laatste smartphones, al is een luxe spiegelreflexcamera niet te overtreffen.

B. Leraren die geportretteerd zouden willen worden. We zijn voornemens leraren te fotograferen voornamelijk in/op/voor school, al staan we open voor alle locaties. De focus van de anekdote (de paar regels tekst onder de foto) ligt op drijfveren, sleutelmomenten en overtuigingen, dus het delen van dit type ervaringen stuit je niet tegen de borst.

C. Meedenkers die onze positieve insteek willen ondersteunen door feedback te geven, netwerk te bieden of kansen zien die wij nog niet op het netvlies hebben. Zo hebben wij bijvoorbeeld expositieruimte aangeboden gekregen voor een tentoonstelling.

Leraren van Nederland is geïnspireerd door het werk van Brad Stanton: Humans of New York en Julian Germain: Classrooms of the World.

Leraren van Nederland: http://lerarenvannederland.nl (Site bestaat niet meer).
Zie: https://nl-nl.facebook.com/lerarenvannederland/

De Denkfiguren: www.denkfiguren.nl (Site bestaat niet meer)

leraren van nederland

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer