Minister Bussemaker van Onderwijs geeft les op Dag van de Leraar en ontvangt verlanglijstje van leraren

Minister Bussemaker heeft vanmorgen, op 6 oktober op de Dag van de leraar 2014, lesgegeven aan een 3-mavo-klas op Het Baken in Almere Poort.
De minister was daar op uitnodiging van de vakbond Leraren in Actie (LIA) om zelf eens te ervaren hoe mooi het beroep van leraar is. Daarnaast overhandigde LIA een verlanglijstje met punten ter verbetering aan de minister, opgesteld door vierhonderd leraren. Grootste wens: kleinere klassen. Maar ook schonere scholen en meer aandacht voor zorgleerlingen.

Driekwart van de leraren vindt dat de klassen te groot zijn. “Een op de zes groepen in het basis- en voortgezet onderwijs telt dertig leerlingen of meer”, legt de bond uit. Ook de “hoge administratieve werkdruk” is leraren een doorn in het oog. Daardoor zou er te weinig tijd zijn voor zorgleerlingen. De docenten lijken ook te hopen Bussemaker vaker op school te zien. Zo luidt nummer vijf op het verlanglijstje “minister langer voor de klas dan een uur”.

Noël van Riswick en Annelies Schep uit Almere grepen het bezoek van de minister aan om namens het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) een petitie te overhandigen in het kader van de actie Stop het leenstelsel. Zij vrezen dat het invoeren van een leenstelsel ertoe leidt dat studenten eindigen met een torenhoge studieschuld. Op 14 november 2014 is er een grote manifestatie tegen het leenstelsel op het Malieveld in Den Haag.

Op de Dag van de leraar, die internationaal is en in meer dan honderd landen wordt gevierd, wordt stilgestaan bij het belang van het lerarenvak.

In 2009 werd op de Dag van de leraar, op 5 oktober, het startsein gegeven voor de nieuwe vakbond Leraren in actie (LIA ) door minister Plasterk van Onderwijs. Plasterk gaf toen onder grote belangstelling van de pers in het gebouw van de Tweede Kamer een les aan 24 leerlingen. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van LIA was de huidige minister van Onderwijs Bussemaker bereid hetzelfde te doen als haar voorganger.

Video Minister staat voor de klas in Poort, Omroep Flevoland, 6 oktober 2014: www.omroepflevoland.nl

‘Leraren gaan gebukt onder te grote klassen’, Nu.nl, 6 oktober 2014: www.nu.nl

Website LIA: www.lerareninactie.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer