Intentieverklaring stimulering techniekonderwijs

techniek talent nuTien koepelorganisaties uit het bedrijfsleven en het onderwijs ondertekenen op 22 januari 2013 een intentieverklaring om het door Minister Kamp aangekondigde Techniekpact in de startblokken te zetten. Zij verklaren nauw te gaan samenwerken om het techniekonderwijs in Nederland te stimuleren waar het technisch bedrijfsleven met klem om vraagt. Daarmee lopen ze alvast vooruit op de gesprekken met Minister Kamp die dit voorjaar zullen plaatsvinden.

De intentieverklaring is een initiatief van TechniekTalent.nu, het landelijke samenwerkingsverband van acht technische bedrijfstakken. De verklaring  zal onder meer ondertekend worden door de Sectororganisatie Voortgezet Onderwijs (VO-Raad), Samenwerking Onderwijs en Bedrijfsleven (SBB ), Platform Bèta Techniek, het Landelijke Expertisebureau Meisjes/Vrouwen en Bêta-techniek (VHTO) en Vereniging van docenten techniek (Vedotech).

De ondertekenende organisaties hebben niet willen wachten op Minister Kamp die (pas) dit voorjaar gaat overleggen over een Techniekpact. De organisaties hebben nu zelf de handschoen opgenomen. Samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs is essentieel. Ook om het belang van techniek bij politici te kunnen bepleiten.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken kondigde op 17 december 2012 het Techniekpact aan. Het kabinet wil dit pact in 2013 afsluiten met werkgevers, het onderwijs en de vakbeweging om het techniekonderwijs beter te laten aansluiten bij de wensen van het bedrijfsleven.
Direct daaraan gekoppeld kondigde in december 2012 TechniekTalent.nu het Techniek Coach project aan, dat de ambitie heeft om techniekcoaches in te zetten op alle basisscholen en pabo’s van Nederland. Chris van Bokkum, directeur van TechniekTalent.nu: “Het Techniekpact past zeer goed bij de visie van TechniekTalent.nu. Geen nieuwe initiatieven introduceren, maar verbindingen leggen en good practices versterken”.

TechniekTalent.nu is een uniek samenwerkingsverband van bedrijfsleven, opleidingsfondsen, koepelorganisaties en scholen. Met maar één doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. Zie de website: www.techniektalent.nu

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer