Bonus voor goede leraar is weggegooid geld

Walter Dresscher, voorzitter van de Algemene Onderwijsbond, schreef op 11 oktober 2011 op de website van dagblad Trouw over prestatiebeloning van leraren en toetsdruk in zijn opiniestukje Bonus voor goede leraar is weggegooid geld.

Dresscher wil waarschuwen voor de in de Verenigde Staten onstane gevolgen, waar prestatiebeloning tot een golf aan fraudeschandalen heeft geleid. Een inspecteur van het onderwijs kon de toenemende fraude wel begrijpen, vertelde hij in The New York Times: “Wanneer je de beoordeling van scholen laat plaatsvinden op basis van de resultaten, is dat een stimulans voor leraren om hun leerlingen het beter te laten doen, zelfs met onacceptabele methoden”.
Er woedt nu een debat tussen twee stromingen. De eerste wil van de toetsdruk en prestatiebeloning af, de tweede pleit voor nog meer controle.

Terwijl in de V.S. de kritiek op prestatiebeloning aanzwelt, is het Ministerie van Onderwijs in Nederland dit jaar begonnen met experimenteren met prestatiebeloning van leraren, waarvoor 250 miljoen euro is uitgetrokken.
Wat Dresscher betreft kan dat bedrag beter besteed worden aan de 9000 leraren die eind dit schooljaar op straat komen te staan vanwege de bezuinigingen op passend onderwijs.

Bonus voor goede leraar is weggegooid geld, door

Zie ook de video op deze site: Bezwaren tegen prestatiebeloning van leraren met Jan Tishauser, . https://beroepseer.nl

Lees ook verslag van het Debat Prestatiebeloning van leraren in Den Haag op 17 december 2010: https://beroepseer.nl/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer