Nieuwjaarswens met tien tips aan minister Hugo de Jonge van VWS van Jos de Blok van Buurtzorg

Brief en nieuwjaarswens 2020 van Jos de Blok aan minidster VWS

Jos de Blok, oprichter en directeur van Buurtzorg Nederland, heeft een brief met nieuwjaarswens geschreven aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. In de brief geeft De Blok tien tips om ervoor te zorgen dat het geld voor de wijkverpleging op een slimme manier ook echt aan cliënten wordt besteed.

Brief met nieuwjaarswens 2020 aan minister VWS van Jos de Blok

 

Nieuwjaarswens 2020 van Jos de Blok aan minister Hugo de Jonge van VWS: https://media.licdn.com

Reacties (2)

  • Zoals altijd geeft Jos goed uitvoerbare adviezen duidelijk vanuit een ervaren blik. Hopelijk gaat Hugo de Jonge deze ter harte nemen om de zorg weer meer ziel te geven en de medewerkers hart en zin.

  • Buurtzorg heeft veel pluspunten, maar ik heb ook een zorg: Jos de Blok heeft het over integreren wijkverpleging, casemanagement e.d. Ik ben casemanager en wil dat ook alleen zijn, niet in combinatie als wijkverpleegkundige omdat ik dat lichamelijk ook niet meer kan. Gaan we de wijk zo inrichten zoals Buurtzorg dat doet dan kan ik de WIA in of een ander vak gaan zoeken. B.t.w Buurtzorg kent ook veel halve routes en moet je behoorlijk flexibel zijn en hebben ze daarnaast veel gebroken diensten. Laat staan slapen met mobiel naast je bed. Wordt het soms niet te rooskleurig geschetst? Daarnaast ben ik van mening dat het onderscheid tussen mbo en hbo verpleegkundigen bij Buurtzorg best wat meer benadrukt mag worden. M.n. hbo verpleegkundigen verlaten Buurtzorg omdat gelijke monikken hen opbreekt als het om uitdaging gaat. De tegenwoordige hbo-v ‘er is hier helaas wel op gericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer