Moe van armoe? Deel je verhaal. Maak samen een vuist tegen armoede

Vaak word je niet gezien. Je leeft in armoede. Kinderen kunnen niet meedoen. Je bent ziek. Je wilt weer aan het werk, maar bent arbeidsongeschikt, hebt geen werk of bent zwanger. Je kunt de huur of je zorgkosten niet betalen. Je verwacht hulp. Krijg je die ook?
Via het platform Hetgaatovermij.org is de Landelijke Cliëntenraad de campagne Vuist tegen armoede gestart om zoveel mogelijk verhalen op te halen van mensen die niet meer rondkomen. Het kabinet mag dan gevallen zijn, Nederland moet wel door met het bestrijden van armoede.
De verhalen gaan naar de leden van de Tweede Kamer die beslissen of bijvoorbeeld aanpak van armoede door moet gaan en niet op de plank moet blijven liggen totdat er een nieuw kabinet is.

Bestaanszekerheid

De Landelijke Cliëntenraad (LCR), in 2002 opgericht, streeft naar bestaanszekerheid voor iedereen en vertegenwoordigt mensen die een uitkering, pensioen of (financiële) ondersteuning krijgen van de overheid. De LCR is officieel gesprekspartner van de landelijke overheid. Daarnaast is de LCR het overlegorgaan voor landelijke cliëntenorganisaties en cliëntenraden als het gaat om werk en inkomen.
De cliëntenraden zijn actief bij de UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen), de SVB (Sociale Verzekeringsbank) en gemeenten. Daar treden ze op namens (individuele) cliënten. Deze cliëntenraden hebben vertegenwoordigers in de LCR. De LCR behartigt geen individuele belangen, maar verzamelt de informatie en de signalen die binnenkomen bij LCR om ze aan te wenden voor beïnvloeding van de politiek. LCR controleert alle informatie die binnenkomt op feiten.

Vuist tegen armoede

Armoede komt in Nederland voor bij mensen mét en zonder werk. Het gaat erom dat je niet genoeg geld hebt om van te leven. Dus om de kosten voor woning, gas, water, energie te dragen én om boodschappen van te doen. Dat betekent dat rekeningen blijven liggen. Een deel van de mensen raakt in de schulden. Of de schulden kunnen ook de armoede veroorzaken.

Teveel mensen leven in Nederland in armoede. Als er niets gebeurt dan komen er in 2024 nog veel meer mensen bij. Vertel je verhaal wat dat met jou, je gezin en je leven doet.
Ga naar Moe van armoe: www.hetgaatovermij.org/campagnes/moe-van-armoe
Hier staat ook aangegeven hoe je via sociale media je verhaal kan delen.

Landelijke Cliëntenraad: www.landelijkeclientenraad.nl

Vuist tegen armoede: www.landelijkeclientenraad.nl/actueel/deel-jouw-verhaal-maak-samen-met-ons-een-vuist-tegen-armoede

Blog van voorzitter Fatma Koşer Kaya van LCR: Een beroep op de leden van de Tweede Kamer, Landelijke Cliëntenraad, 12 juli 2023: www.landelijkeclientenraad.nl/actueel/blog-fatma-koser-kaya-een-beroep-op-de-leden-van-de-tweede-kamer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer