Medewerkers in de zorg willen tij keren met ‘Manifest voor de Zorg’

Zaterdag 20 juni 2020 is het Manifest voor de Zorg gepresenteerd op sociale media. Daarmee willen zorgprofessionals een nieuwe koers inzetten voor de zorgsector als geheel.

De ondertekenaars vinden verandering nodig wil de zorg nog een toekomst hebben in dit land. Het manifest wordt gedeeld op sociale media, in de pers en wordt de komende tijd door verschillende acties onder de aandacht gebracht van politiek en andere belanghebbenden.

De onvrede op de werkvloeren in alle sectoren van de zorg is groot. De zorg is ziek, en zorgprofessionals worden daar zelf ziek van of stromen uit. Het huidige zorgstelsel is onhoudbaar; het is niet effectief en het wordt alleen maar duurder. De werkvloer ziet wat er anders kan en moet, maar de macht ligt op dit moment bij leken en zorgverzekeraars. Er zijn vijf verschillende CAO’s wat enkel zorgt voor verzuiling en onnodige bureaucratie.

Vandaag start het omslagpunt: het Manifest voor de Zorg is breed gedragen vanuit alle werkvelden. Zorgprofessionals zullen vanaf nu in toenemende mate de regie over de organisatie en uitvoering van de zorg terugnemen, zodat het geld voor de zorg ook daadwerkelijk besteed kan worden aan de zorg. Er is een groot tekort aan zorgpersoneel en dit gaat alleen maar oplopen de komende jaren. De vandaag aangekondigde koerswijziging zal bijdragen aan het aantrekken en behouden van collega’s, zodat we ook in de toekomst nog zorg kunnen bieden in Nederland.

Contactpersonen voor vragen en opmerkingen:
Rini Kleijn dww2018@hotmail.com
Tanneke Goverse tannekegoverse@live.nl

Foto bovenaan is van Muhammad Ribkhan

 

Comments (3)

 • Maurits Hoenders

  Dag Antoinette, vreemd dat het inschrijven voor de nieuwsbrief niet lukt. Wil je me (m.hoenders at beroepseer.nl) een e-mail sturen? Dan kijk ik wat ik kan doen. Namens team Beroepseer, groet, Maurits Hoenders

 • Antoinette van der Giessen-Kepser

  Hopelijk kunnen we samen deze broodnodige verandering in beweging krijgen.
  Ik wilde inschrijven voor de nieuwsbrief maar ik krijg steeds een foutmelding te zien.

 • Wat een goed en duidelijk Manifest, gefeliciteerd daarmee. Ik mis nog de aansluiting met diverse andere initiatieven, waaronder de acties “Lijm de zorg” en “Het Roer moet om”. Samen staan we sterk!!

  Hartelijke groet van Mariëlle Edzes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer