Manifest voor vrije artsenkeuze

De vereniging praktijkhoudende huisartsen, VP Huisartsen, heeft een Manifest voor vrije artsenkeuze opgesteld en vraagt de steun van zoveel mogelijk patiëntenorganisaties, burgerorganisaties, belangenorganisaties en beroepsorganisaties in de zorg. Namens al deze organisaties wil de vereniging het manifest op 8 of 9 december 2014 aanbieden aan de Eerste Kamer, samen met de petitie Red de vrije artsenkeuze.
Binnenkort stemt de Eerste Kamer over een wetsvoorstel van de minister van Volksgezondheid. Met dat voorstel staat het kabinet op het punt een historische aantasting van een fundamenteel recht door te voeren. Met het wijzigen van Artikel 13 van de Zorgverzekeringswet vervalt voor Nederlandse burgers het recht om een eigen arts, zorgverlener of zorginstelling te kiezen.

VP Huisartsen in de aanhef van het Manifest: “Als vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke organisaties, maken wij ons grote zorgen. Wij zijn van mening dat hier een onjuiste beslissing dreigt te worden genomen. Burgers verliezen hun keuze om een hulpverlener te kiezen en het kunnen kiezen van de juiste zorgverzekeraar die de gewenste zorg vergoedt is een illusie. De consument/patiënt die centraal zou moeten staan komt steeds verder buitenspel te staan”.

Ga naar de site van VP Huisartsen voor Manifest voor vrije artsenkeuze: www.vphuisartsen.nl

Petitie Red de vrije artsenkeuze op site van VvAA, vereniging van zorgprofessionals en zorginstellingen: www.vvaa.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer