Ziekenhuiskunst, kort verhaal door Jordi Lammers, ‘writer in residence’ bij Beroepseer
Jordi Lammers is voor een jaar ´Writer in residence’ bij stichting Beroepseer. Hij schrijft regelmatig voor ons een verhaal over werkende mensen, over mensen die zorg dragen voor de ander en zorg ontvangen. Hoe gaan zij om met de dilemma’s en emoties die daarmee gepaard gaan? Vandaag publiceren wij zijn derde verhaal Ziekenhuiskunst.
Begin van Ziekenhuiskunst:
— ‘Wat is dat?’ vraagt mijn tante.
Ze wijst naar een schilderij dat tegenover ons aan de muur van de bezoekersruimte hangt.
‘Kunst’, zegt mijn oom en hij laat zijn kartonnen bekertje vollopen met koffie. Ziekenhuiskoffie.
‘Dat begrijp ik, maar wat moet het voorstellen?’
Stap voor stap, als een ervaren museumbezoeker, loopt mijn oom steeds dichter naar het schilderij toe, tot de afstand tussen zijn neus en het doek niet meer dan een wijsvinger beslaat. Hij blijft even staan en loopt vervolgens naarachteren. Plukt aan zijn baardje, knikt. Houdt zijn mond open alsof hij elk moment aan een relaas over de kunstenaar kan beginnen.—
Verder lezen, klik hier.
Jordi Lammers is een twintigjarige student Nederlands uit Nijmegen. In zijn vrije tijd schrijft hij verhalen en gedichten, die onder andere op zijn webblog http://jordiilammers.tumblr.com te lezen zijn.
Voor het boek Het alternatief voor de zorg (2015) schreef hij het gedicht Mensenhanden.
Wie op de hoogte van zijn werk wil blijven, kan hem volgen op Twitter (@ladoublemers).
Vorig collegejaar (2015-2016) was hij de campusdichter van de Radboud Universiteit. In dit zelfde jaar behaalde hij de finale van de landelijke schrijfwedstrijd Write Now.
Op 25 november november 2016 maakte bliotheek Gelderland Zuid bekend dat Lammers een prijs krijgt vanwege zijn bijdrage aan de taalcultuur in de regio Nijmegen.
Klik hier voor verhaal 1: Handen en voeten (28 september 2016).
Klik hier voor verhaal 2: De achterkant van de zon (26 oktober 2016).