Engelsman Porsz spoort mensen op die hij veertig jaar geleden op straat fotografeerde. Hoe zien ze er nu uit?

omslag reunions chris porszIn de jaren zeventig en tachtig bracht paramedicus Chris Porsz veel tijd door op straat in Peterborough, een stad in het oosten van Engeland. Hij maakte daar foto’s van voorbijgangers, van punkers tot politiemensen. De amateurfotograaf maakte portretten van het leven dat open, sympathiek en eerlijk oogt.

Nu, bijna veertig jaar later is Porsz – hij staat bekend als een paramedische paparazzo, teruggekeerd naar de plaatsen waar hij zijn foto’s genomen heeft. Deze keer is hij niet alleen een portrettenmaker maar ook een scherpzinnig speurder.

Porsz heeft, met Jo Riley, een boek samengesteld van zijn foto’s en verhalen. De toepasselijke titel is: Reunions. Zie hieronder een paar voorbeelden en ga naar de website van Porsz voor meer info over Reunions, manier van bestellen en andere info over bijvoorbeeld cameragebruik: www.chrisporsz.com

Zie ook: Man tracks down people he photographed in the street 40 years ago to recreate their pictures, door  Sara Barnes, My Modern Met, 14 november 2016: http://mymodernmet.com


chris porsz1a

chris porsz2

chris porsz3

chris porsz4

chris porsz5

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer