Internationale uitgave van ‘Het alternatief’ is verschenen: ‘Flip the system’

omslag flip the systemDe internationale uitgave van het in 2013 verschenen boek Het alternatief – weg met de afrekencultuur in het onderwijs!*) is verschenen op 9 juli 2015. Titel: Flip the system – Changing education from the ground up, onder redactie van Jelmer Evers en René Kneyber. Uitgever is Routledge, Londen en New York. Het boek wordt gepresenteerd op het 7e Wereldcongres Education International dat gehouden wordt van 10 – 26 juli 2015 in Ottawa, Canada.

Leraren en onderwijskundigen uit alle delen van de wereld schrijven in dit boek de economische benadering van het onderwijs en de afrekencultuur achter ons te laten en daarvoor in de plaats te kiezen voor een meer menselijke, democratische benadering. Dat wordt “flipping the system” genoemd en dat betekent dat leraren wereldwijd zelf de regie nemen over het onderwijs en zelf aan het roer gaan staan, in plaats van slechts uitvoerders te zijn van wat anderen allemaal bedenken voor het onderwijs. Van onderop beginnen met verandering van het onderwijssysteem.

Het boek begint met een citaat van de zestiende eeuwse Franse jurist en schrijver Étienne de la Boétie die in zijn boek Discours de la servitude volontaire –  Vertoog over de vrijwillige slavernij –  schreef dat de gewoonte ons vormt en op den duur grote macht over ons heeft: “Het verhaal gaat dat Mithridates zichzelf had aangewend vergif te drinken. Op dezelfde manier leren wij onszelf het vergif van de slavernij te slikken zonder dat het ons bitter smaakt”.

Een greep uit de auteurs van Flip the system: Andy Hargreaves, Pasi Sahlberg, John Bangs, David Frost, Mat Esterman uit Australië, Eva Hartell uit Zweden, Elisa Guerra uit Mexico, John Yeo uit Singapore, Gert Biesta, Dick van der Wateren en Alderik Visser uit Nederland. Er zijn interviews met Thijs Jansen over de kwaliteit van professionaliteit, Arjan van der Meij over maakonderwijs, Artiom Soloveychik uit Rusland en Hyejin Bak uit Korea.

*) Het Alternatief – Weg met de afrekencultuur in het onderwijs! Klik hier.

kneyber evers flip the systemOp de foto de redacteuren René Kneyber (links) en Jelmer Evers met het boek. Het voorwoord alsmede de inhoudsopgave zijn in te zien op Amazon.co.uk: www.amazon.co.uk

Of: www.book2look.de

Flip The System: Changing Education from the Ground Up, Schoolsweek, door Kate Sowter, 11 oktober 2015: http://schoolsweek.co.uk

U P D A T E

Uitgeverij Routledge heeft in 2018 delen uit het boek Flip the System: Changing education from the ground up en Flip the system UK (2017), de Britse versie van Het alternatief. Weg met de afrekencultuur in het onderwijs! gratis digitaal beschikbaar gesteld als freebook. Titel: Flipping the System. Klik hier.

education international flip the system

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer