Reactie op negativisme onder Twitterjongeren

Twitter, en de anonimiteit die het schijnbaar geeft, is voor sommige (zielige) mensen een reden om zich over alles en iedereen te beklagen. Elke tweet is wel een of andere aanval op andere twitteraars of organisaties. Soms terecht, maar meestal zijn dat de uitzonderingen. Pesten en afkraken zonder zelf met redelijke alternatieven te komen is een bedenkelijke trend. De Britse schoonspringer Tom Daley kreeg ermee te maken bijvoorbeeld. De naam voor dergelijke twijfelachtige personages is Trollen. De naam wordt overigens ook als werkwoord gebruikt.

De zeventienjarige scholier Kevin Curwick uit Minnesota, V.S., is een tegenbeweging begonnen. Hij werd een beetje moe en depressief van alle negatieve dingen die zijn mede-scholieren online zetten.
Zijn initiatief kreeg de titel, en hashtag, #NiceItForward. En met het account @OsseoNiceThings geeft hij het goede voorbeeld. Daarmee zet hij zijn mede-studenten positief in het spotlicht: Tiener in de VS is een tegenbeweging begonnen.
Het initiatief kreeg in de V.S. al redelijk wat aandacht en daardoor zijn andere scholieren soortgelijke initiatieven op hun scholen gestart.

“Ik zie en hoor hier in NL ook regelmatig over jongeren, maar oudere jongeren en volwassenen mogen zich ook aangesproken voelen, die via cyberbullying in een bepaalde hoek gezet worden. Dus ik hoop dat jongeren die dit lezen, of desnoods onderwijspersoneel, dit oppikken en hier in NL ook een soortgelijke tegenbeweging starten. Lijkt me niet verkeerd…”, aldus Hermaniak van Twittermania.

Zie verder: http://twittermania.nl (Site is opgeheven).

internettrol

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer