Er gebeurt helemaal niets

Joris Luyendijk schrijft in zijn NRC Next blog over het gesprek dat hij heeft gehad met een kredietbeoordelaar die werkte bij een kleine organisatie die “op de eerste rij” zat toen de crisis in 2008 uitbarstte:

“Ik was met vakantie toen in 2008 Lehman Brothers ten onder ging. Ik weet nog hoe ik iedere dag de krant opensloeg en dacht: oh mijn God. Het was angstaanjagend, totaal angstaanjagend. We zaten zo dicht op een mondiale implosie. Verbijstering, schaamte, ongeloof… ik doorliep het hele emotionele spectrum. Mijn vrouw dreigde mijn Blackberry in het meer te gooien als ik niet ophield met checken van het nieuws. Maar ik kon niet stoppen…..

Nu is het 2012 en is er iets ongelofelijks gebeurd: niets. Op het hoogtepunt van de crisis was de paniek en angst immens. Niemand had je geloofd als je toen had voorspeld dat er vier jaar later geen enkele fundamentele hervorming van het systeem was doorgevoerd. Maar het is business as usual en niemand lijkt iets te hebben geleerd.”

Er is iets ongelooflijks gebeurd – niets door Joris Luyendijk (26 juli 2012, NRC Next): www.nrc.nl/nieuws/2012/07/26/er-is-iets-ongelofelijks-gebeurd-niets-a1490968

Antropoloog Joris Luyendijk woont in Londen en doet voor nrc.next en het banking blog van het Engelse dagblad The Guardian verslag van het leven in The City, met de blik van een buitenstaander.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer