Eerste hoofdstuk van Joris Luyendijks boek ‘Dit kan niet waar zijn’ te lezen op internet

omslag dit kan niet waar zijn joris luyendijkVoor het Engelse dagblad The Guardian hield journalist Joris Luyendijk tussen september 2011 en oktober 2013 een ‘banking blog’ bij om de financiële wereld te begrijpen. Het zou een antropologische studie worden naar het financiële centrum van Londen: de City. Juist omdat hij geen kenner was van de bankenwereld, was hij de ideale figuur om te onderzoeken wat er gebeurt in die wereld. En hoe gesloten de wereld van de high finance ook is, velen wilden met Luyendijk praten om uit te leggen hoe mooi hun werk was. Hoe zwaar. Hoe interessant. En hoe gevaarlijk.

Luyendijk sprak uiteindelijk met circa tweehonderd betrokkenen, vaak anoniem. De conclusie van zijn zoektocht luidt: “Dit kan niet waar zijn”, de titel van zijn nieuwe boek.
Luyendijks bankiersblog verscheen tevens als column in NRC Handelsblad en nrc.next en op nrc.nl. Vanwege zijn blog werd hij zelfs geraadpleegd door een parlementaire onderzoekscommissie in België en Engeland.

Klik hier voor het eerste hoofdstuk van Dit kan niet waar zijn – Onder bankiers, 2015: www.nrc.nl

www.jorisluyendijk.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer