Doe mee met de enquête naar de bankierseed

Zal de bankierseed het vertrouwen in de financiële sector vergroten of is het een loos gebaar? Dat is wat de onderzoekers dr. Tom Loonen van de Vrije Universiteit (VU) en prof.dr. Mark Rutgers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) willen weten.
In samenwerking met Fondsnieuws en Het Financieele Dagblad starten zij op 17 februari 2014 met een onderzoek naar het mogelijke effect van de eed. Zij zijn benieuwd naar uw mening over dit onderwerp. Of u nu consument bent of bankier.

Vorig jaar werd de bankierseed ingevoerd voor bestuurders en commissarissen van financiële instellingen. Het kabinet wil dit nu uitbreiden naar alle medewerkers met klantcontact. Een wetsvoorstel dat dit regelt, ligt momenteel bij de Raad van State.
‘De bankierseed is als het ware een sluitstuk op een heel pakket aan maatregelen om de financiële sector na de financiële crisis verder te reguleren, zegt Loonen. Hij is verbonden aan de opleiding investment management van de VU en de VBA, de beroepsvereniging voor beleggingsprofessionals.

Wie de eed of belofte aflegt, zweert of belooft zijn functie integer en zorgvuldig uit te oefenen, de belangen van de klant centraal te stellen en het vertrouwen in het bankwezen te bevorderen. De eed wordt besloten met: Zo waarlijk helpe mij God Almachtig of: Dat verklaar en beloof ik.

Wat vindt u hiervan? Zullen bankiers die een eed gezworen hebben minder snel over de schreef gaan? Zal de bankierseed het vertrouwen in de financiële sector vergroten?

Doe mee met het onderzoek en vul de vragenlijst in. De uitkomsten van het onderzoek worden vanaf eind maart 2014 gepubliceerd.
Ga naar het artikel Onderzoek van de bankierseed op de site van Fondsnieuws en klik daarin – laatste alinea – de vragenlijst aan: www.fondsnieuws.nl

Zie ook artikel De bankierseed is een opmerkelijk iets, door Barbara Nieuwenhuijsen, Fondsnieuws, 17 februari 2014: Klik hier.

U P D A T E

Onderzoekers: Bankierseed misschien wel schadelijk, Fondsnieuws, 30 april 2014: www.fondsnieuws.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer