Docent techniek Wim van de Merwe denkt niet aan stoppen met lesgeven

Er zijn mensen die aan Wim van Merwe vragen of hij het docent zijn nog wel leuk en uitdagend vindt. Ook vragen ze hem wanneer hij stopt met lesgeven.
Van de Merwe (1951) is vmbo-docent metaaltechniek op de christelijke scholengemeenschap Reggesteyn in Rijssen. Daarnaast is hij lasexpert bij Techniek Talent, een samenwerkingsverband van acht technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties dat tot doel heeft meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek.
Techniek Talent organisseert ook de Vakkanjerwedstrijden. In november 2015 vinden de voorrondes plaats voor werkende en schoolgaande jongeren uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek. De nationale finales vinden plaats in februari en maart 2016. De beste Vakkanjers maken kans op deelname aan EuroSkills 2016 in Gotenburg, Zweden en WorldSkills 2017 in Abu Dhabi.

wim van de merwe met twee leerlingen
Wim van de Merwe met twee van zijn leerlingen

In De Twentsche Courant Tubantia verscheen het interview Meester Wim van de Merwe stopt nooit met lesgeven. Daarin zegt hij: “Als ik minister van Onderwijs was zou ik alle ambtenaren verplichten een dag mee te lopen opeen school die techniek hoog in het vaandel heeft. Zodat die mensen zien wat er nu echt op de werkvloer aan de hand is. Dat is hard nodig want de meesten begrijpen er niets van. Mensen die ik op bzoek krijg, zeggen atlijd: Dit hadden we veel eerder moeten doen”.

Klik hier voor het interview Meester Wim van de Merwe stopt nooit met lesgeven, door Hans Brok, DeTwentsche Courant Tubantia, 8 september 2015: https://beroepseer.nl

http://devakkanjers.nl

http://www.techniektalent.nu

Hieronder video van de WorldSkills in Sao Paulo in augustus 2015 waaraan zestien Vakkanjers hebben meegedaan. Minister Jet Bussemaker bezocht de WorlsSkills en zei: “Zonder vakmanschap zijn wij nergens; dan staat de wereld stil”.
De score voor Nederland was: elf medailles voor excellent vakmanschap.

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer