René Kneyber op nummer zeven van Science Guide Top 10: Symbool van een hoopgevende trend

Elk jaar publiceert Science Guide, het online nieuwsmagazine voor de kennissector, bij de opening van het Academisch Jaar een lijst namen van de Top 10 en de Tip 5 van de kennissector. Wie zijn in het hoger onderwijs, Onderzoek & Ontwikkeling en in kennis- en beleidskringen de sleutelspelers gebleken en wie zijn onstuitbaar in opmars?

Op de zevende plaats van de Top 10 staat René Kneyber, wiskundeleraar, lid van de Onderwijsraad, mede-redacteur van Het alternatief. Weg met de afrekencultuur in het onderwijs! en de internationale uitgave Flip the system en voorttrekker van Beroepseer.

Science Guide: “Anderen praten over ‘van de leraar, door de leraar, voor de leraar’. De Onderwijsraad en Kneyber doen het. Men wilde in het hoge college van staat een docent, een mens uit het vak en de praktijk. Men bleef er niet over babbelen met jan en alleman, maar men zocht, praatte en selecteerde een hele serie jonge docenten. En de OR droeg René als lid voor.

De co-auteur van ‘Het Alternatief’ is daarom vooral een symbool van een hoopgevende trend. Die van minder geklets over ‘de professional centraal’, ‘meer ruimte geven’, ‘in een register registreren’ en van meer goede mensen hun inhoud laten inbrengen waar dat kan. Symbolen zijn invloedrijk en zij kunnen symbolisch handelen zeer machtig maken als men dat snapt. Denk: Mandela. Denk: Abdul Kalam. Denk: HAN-medewerker Rob Schouten in Nagasaki. Hup René!”

Op de eerste plaats staat studentenleider en Maagdenhuisbezetter Jaap Oosterwijk.

Zie:
De Top 10 van 2015, Science Guide, 31 augustus 2015:
www.scienceguide.nl/201508/de-top-10-van-2015.aspx

De Tip 5 van 2015, Science Guide, 31 augustus 2015:
www.scienceguide.nl/201508/de-tip-5-van-2015.aspx

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer