Mijn werkkring is geen boksring

bokshandschoenen_agressie_op_het_werkWoensdag 6 april 2011 was uitgeroepen tot Dag tegen Agressie op het werk. AbvaKabo FNV demonstreerde in Den Haag met een in het midden op het Plein geplaatste boksring. Voor het gebouw van de Tweede Kamer liet AbvaKabo FNV op een symbolische manier zien dat de tijd van pappen en nathouden nu echt voorbij is. Er moeten concrete maatregelen tegen agressie op het werk komen.

Immers, elk incident is er één teveel: klanten en reizigers schelden, spugen en slaan. Werknemers in de publieke en private sector willen gewoon hun werk doen, zonder geconfronteerd te worden met agressie.

Vertegenwoordigers van de beroepsgroepen die het meest door agressie getroffen worden stonden in de boksring: een politieagent, een verpleegkundige, een conducteur, een baliemedewerkster en een wegwerker.

agressie_op_het_werk_3De cijfers van agressie tegen mensen op de werkvloer zijn schokkend:

– Dagelijks worden 4 agenten en 5 verpleegkundigen getroffen door agressie.
– Ruim 80 procent van de baliemedewerkers krijgt te maken met agressie.
– Een op de 3 werknemers bij de overheid wordt meerdere keren per jaar slachtoffer van fysiek geweld.
– 1 op de 10 slachtoffers meldt een incident niet, omdat ze geen vertrouwen hebben dat melden iets oplevert.

De FNV heeft een lijst samengesteld met concreet te nemen maatregelen door overheid en politiek en door werkgevers en dringt er bij de werknemers op aan elk incident bij de werkgever te melden en gezamenlijk aangifte te doen.

Klik hier voor meer info over agressie op het werk en wat ertegen te doen: Agressie en geweld op je werk, FNV: www.fnv.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer