Jos de blok benoemd tot Ashoka Fellow

ashoka jos de blokJos de Blok, oprichter van Buurtzorg Nederland en Noa Lodeizen, oprichter van Young In Prison, zijn op 17 september 2015 officieel benoemd tot Ashoka Fellow. Het is voor het eerst dat via Ashoka Nederland fellows zijn benoemd.

“Wij zijn enorm trots dat we met de benoeming van Jos de Blok en Noa Lodeizen twee geweldige sociale innovators aan het wereldwijde Ashoka netwerk kunnen toevoegen”, aldus Jamy Goewie, oprichter van Ashoka NL: “Beiden laten een onnavolgbare passie en vasthoudendheid zien in het veranderen van het systeem rondom respectievelijk zorg en jeugd-deliquentie”.

Jos de Blok
Buurtzorg is in 2006 op gericht door Jos de Blok en is inmiddels uitgegroeid tot een thuiszorgorganisatie met meer dan 650 teams en 8000 medewerkers. Buurtzorg werkt met kleine, professionele zelfsturende teams die de relatie tussen cliënt en professional als uitgangspunt nemen. Dit idee wordt inmiddels niet alleen in Nederland toegepast, maar ook in Japan, Zweden, België en de Verenigde Staten.

Noa Lodeizen
Noa Lodeizen startte in 2002 met Young in Prison in Zuid-Afrika om jeugddeliquenten die in conflict zijn met de wet, te helpen met het bouwen van hun toekomst door middel van re-integratieprogramma’s. Hierbij worden zowel de kinderen zelf als de gemeenschap betrokken. Daarnaast werkt Noa aan structurele mentaliteits- en beleidsveranderingen om de algehele situatie van kinderen in gevangenissen te verbeteren. YIP is, naast Zuid-Afrika, momenteel actief in Malawi, Colombia en Nederland.

Over Ashoka
Ashoka zoekt wereldwijd naar innovators die systemische en schaalbare oplossingen hebben gevonden voor hardnekkige sociale problemen. Voorbeelden van bekende Ashoka fellows zijn Jimmy Wales, oprichter van Wikipedia en Kailash Satyarthi, oprichter van SACCS – Zuidaziatische Coalitie tegen Kinderslavernij – en Nobelprijswinnaar voor de vrede 2014. Ook Mel Young, oprichter van de Homeless World Cup die in september2015 plaatsvindt in Amsterdam, is een Ashoka fellow. Allen zijn in staat geweest systemische oplossingen te bedenken in het sociale domein waarbinnen ze actief zijn.

Met de benoeming van Jos de Blok en Noa Lodeizen voegt Ashoka twee indrukwekkende sociale innovators toe aan haar community van meer dan 3000 fellows in 88 landen. Ashoka is in 34 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste netwerk in de wereld van sociale innovators. Ashoka Nederland is in april 2015 gelanceerd en is het enige internationale netwerk voor sociale innovatie in Nederland.

Ashoka Fellows kunnen rekenen op een levenslange steun in hun werk. Ashoka steunt met financiële middelen, kennis en expertise via het internationale netwerk.

Jos de Blok en Noa Lodeizen benoemd tot Ashoka Fellow, De dikke blauwe, 22 september 2015: www.dedikkeblauwe.nl

Ashoka: www.ashoka.org

Buurtzorg Nederland: www.buurtzorgnederland.com

Young in Prison: www.younginprison.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer