Het grootste Rijnland Praktijkfestival van Nederland: in Doorn op 24 april 2018

rijnland praktijkfestival doorn 24april2018 klHet grootste Rijnland Praktijkfestival heeft als motto: Als je alles wilt veranderen moet je overal beginnen. Hèt festival, waar vakmensen en andere praktijkbeoefenaren hun ervaringen, inzichten en werkwijzen met elkaar delen en elkaar inspireren om hun Rijnlandse praktijken vorm te geven, vindt plaats in Doorn op dinsdag 24 april 2018.

Bezoekers van het festival kunnen kiezen uit meer dan zeventig workshops, activiteiten, presentaties en optredens. Bijvoorbeeld luisteren naar het verhaal van Ninke van der Kooy die vertelt over haar twaalf jaar durende reis binnen de gemeente Enschede die uitmondde in een ‘informele aanpak’ en laagdrempelige afwikkeling van klachten. Wist u dat u ook een Raad van Inspiratie kan invoeren in plaats van een ondernemingsraad of overgaan op een werknemerscoöperatie in plaats van de blijven hangen aan de op wantrouwen en conrole gebaseerde angstpiramide? Wat te zeggen van een percussie-ensemble bouwen met Cesar Zuiderwijk van de band Golden Earring?

Stichting Beroepseer is ook van de partij met de workshop Beroepseer in de praktijk: over professioneel activisme en het terugvorderen van het eigenaarschap over de kwaliteit van uw werk.

Het grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland is vooral bedoeld om inzichten, werkwijzen, kennis en ervaringen te delen, inspiratie op te doen en contacten te leggen. Het programma bestaat daarom niet uit lezingen en theoretische verhalen van goeroes en experts maar vooral uit interactieve presentaties van professionals en mensen van de werkvloer. Daarvoor wordt een aantal ‘pleinen’ ingericht rondom sectoren of thema’s.
Allerlei gevallen en voorbeelden passeren de revue, uit alle sectoren: zorg, onderwijs, lagere en landelijke overheid, het sociale domein en het bedrijfsleven. Een unieke gelegenheid om eens een kijkje te nemen in de keuken van een organisatie met een heel ander doel, maar misschien met verrassende oplossingen voor situaties en problemen waar u zelf niet zo gauw aan had gedacht. Hoe doen anderen het? Hoe regelen zij de ict en de financiën? Hoe verloopt de besluitvorming in zelfsturende teams? Waar ligt de echte zeggenschap? Welke stuurinformatie heeft de voorste linie nodig om het werk optimaal te kunnen uitvoeren?

In de Rijnlandse kijk op de wereld*), die kan bogen op een lange traditie, begint organiseren bij de vakmensen in de voorste linie. Zij organiseren zichzelf, al dan niet in de vorm van zelfsturende teams. De stafdiensten ondersteunen hen daarbij. Leidinggevenden inspireren, weten de bedoeling van de organisatie op een aansprekende wijze over te brengen, faciliteren en helpen de teams in hun ontwikkeling en zelforganiserend vermogen.

Als je alles wilt veranderen, moet je overal beginnen

Verandering komt niet tot stand door alleen maar zelfsturende teams in te stellen. Ook de ondersteunende diensten moeten mee, van HR (of P&O) tot IT en van Controlling tot Communicatie, net als de leidinggevenden. We moeten allemaal leren hoe dat gaat, dat ‘anders organiseren’. Breng daarom collega’s mee en kom samen. Als we het samen anders gaan doen, ziet de wereld er morgen anders uit

Klik hier voor volledig programma, aanmelden en meer info over entreekosten en locatie: https://hetgrootsterijnlandpraktijkfestivalvannederland.nl

*) In de video helemaal onderaan vertelt Jaap Peters over het festival en legt hij uit wat Rijnlands organiseren precies is. Duur 3 min.

In drie Rijnlandse boekjes is meer te lezen over Rijnlandse beginselen, de Rijnlandse praktijk en Rijnlands veranderen. Zie De Limes: www.delimes.nl/boeken

programma het grootste rijnland praktijkfestival

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer