Film The Company Men

the company men 3The Company Men – Ongekend actueel, deze blik op het verziekte bedrijfsleven van televisieveteraan John Wells. Want wat als je wordt ontslagen, alleen omdat de winstgroei van je bedrijf de aandeelhouders niet tot plezier is? aldus Joost Broeren in De Filmkrant.

The Company Men flopte eind 2010 in de V.S., en bereikt nu pas de Nederlandse zalen. Ironisch genoeg is de film met die vertraging nog actueler geworden, dankzij de opschudding rond de ‘ontslagbrief’ van voormalig Goldman Sachs-medewerker Greg Smith die eind maart in de New York Times verscheen. Smith beschrijft op zijn laatste werkdag de verziekte bedrijfscultuur, die niet meer is gericht op het ten dienste staan van de klanten maar enkel op het uitmelken van deze ‘muppets’.
Schokkend, maar niet verrassend. Al is het maar omdat John Wells’ The Company Men precies die bedrijfscultuur in 2010 al onder de loep legde. Hoewel de film niet gaat over Goldman Sachs maar over het fictieve massaconglomeraat GMX (ooit begonnen als scheepswerf), toont het precies die ontwikkeling: alles draait om de ‘bottom line’ en de aandeelhouder, ten koste van niet alleen de klanten maar ook de werknemers.

In zijn speelfilmdebuut tracht televisieveteraan Wells een oprecht beeld van de recessie te geven door het verhaal te vertellen van drie van deze bedrijfsmannen. Hotshot-bedrijfsjurist Bobby Walker (Ben Affleck) wordt ontslagen, maar kan zijn bij elkaar geleende rijkemansleven niet loslaten, zelfs niet als hij noodgedwongen in het bouwbedrijf van zijn volkse zwager aan de slag gaat.

Lees verder in de recensie van Joost Broeren in De Filmkrant: The Company Men – Wie is de muppet? 29 maart 2012: http://filmkrant.nl/recensies/the-company-men/

De film is te zien in de Nederlandse bioscoop vanaf 12 april 2012.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer