Een op de tien mensen verzwijgt te zijn ontslagen

Ontslagen worden en dat tegen níemand zeggen. Dat doet één op de tien mensen. En een kwart van de ontslagen mensen schaamt zich voor zijn ontslag. Dat blijkt uit onderzoek van juridisch dienstverlener DAS onder ruim 500 personen tussen de 25 en 65 jaar.

Je zou denken dat mensen er makkelijker over praten vragen de cirisisjaren die we gehad hebben, maar dat is niet zo, aldus Olav Wagenaar van DAS tegen de redactie van BNR Nieuwsradio: “Het blijkt dat mannen het zelfs nog meer voor zich houden dan vrouwen”. Mannen liggen met 12 procent dicht bij de 10 procent van de vrouwen die het stilhouden. “Opvallend”, vindt Wagenaar:  ”Omdat we ook uit het onderzoek naar voren krijgen dat ontslag bij deze tijd hoort, het wordt als normaal gezien”.

Schaamte

Schaamte overheerst bij mensen die ontslagen worden, maar echt verzwijgen dat je niet meer terug hoeft te komen bij de werkgever heeft ook arbeidspsycholoog Flores van Emmerik nog maar een keer meegemaakt. “De meeste mensen die ik spreek kunnen het bij mij in de spreekkamer niet meer verzwijgen; ze komen daar juist voor. De aantallen verbazen mij ook wel, want je zou denken dat het vrij normaal is en dat ontslag erbij hoort. Dat een op de tien het helemaal verzwijgt, vind ik wel een heel hoog aantal”.

Ontslagen? Ssst, mondje dicht, BNR Nieuwsradio, 26 mei 2017: https://www.bnr.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer