Blogwedstrijd over Respect & Werk in dagblad Trouw

Hoewel de landelijke weerzin tegen graaiers al groot is, zal die volgend jaar vermoedelijk alleen maar verder toenemen. Want zoals het er nu naar uitziet, gaat de semi-publieke sector in 2014 namelijk op de nullijn. In zekere zin draait hij op voor het gelag bij de SNS-bank eerder dit jaar. Sebastien Valkenberg levert met zijn artikel Bestuurders genieten ‘gouden parachute’ een bijdrage aan de artikelenreeks van wetenschappers en praktijkdeskundigen die in dagblad Trouw verschijnt van april tot medio juni 2013 als onderdeel van het project Respect & Werk.
In zijn artikel citeert Valkenberg het door Dick Pels geschreven boek De economie van de eer, verschenen in 2006. Pels pleit daarin voor andere inkomensverhoudingen, maar veronderstelt dat herstel van de beroepseer veel belangrijker is: “Daar hebben het verpleegkundig personeel, de politieman en de onderwijzer op den duur het meest aan”.

Het project Respect & Werk wordt afgesloten met een symposium op 11 juni 2013 in Utrecht. Een ander onderdeel van het project is de blogwedstrijd Respect & Werk. Voor de winnaar is er een prijs van 500 euro en plaatsing van de blog in Trouw. De tweede prijs is 300 euro, de derde 200 euro.
Respect op het werk kan gaan over ontzag, eerbied of erkenning. Wat betekent respect op het werk voor jou? Waarom is het belangrijk, of juist niet? Wat versta je onder respectloos en hoe ga je daarmee om?
Op de site staan een paar voorbeelden waardoor je je kan laten inspireren bij het schrijven van de blog. Een daarvan luidt:
“Uitkomst van een onderzoek onder 1.800 werknemers: ‘Salaris verliest het van respect’. Respect krijgen op de werkvloer is het meest van invloed op de medewerkerstevredenheid. Op wat voor respect doelen zij? Geldt dit ook voor jou?”
Of:
“De Amerikaanse arbeidssocioloog Richard Sennett zegt: ‘Gebrek aan respect kan, hoewel minder agressief, even kwetsend zijn als een regelrechte belediging. De ander wordt weliswaar niet beledigd maar krijgt ook geen erkenning. Hij of zij wordt niet gezien als een volwaardig mens die er toedoet.’Herken je dit?”

Schrijfwedstrijd Respect & Werk: https://www.trouw.nl/nieuws/schrijfwedstrijd-respect-werk~bec5cb08/

Artikel Bestuurders genieten ‘gouden parachute’, door Sebastien Valkenberg, 25 april 2013 op site Trouw: www.trouw.nl

Aanmelden symposium Respect & Werk: www.live.cloudformz.com

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer