Digitale publicatie ‘The Dutch auditing and lunch tradition’ verschenen

Stichting Beroepseer heeft de digitale publicatie The Dutch auditing and lunch tradition explained gelanceerd. De pdf is bestemd voor buitenlandse accountants die in Nederland werken. De publicatie laat hen kennis maken met de Nederlandse auditsector en is gratis te downloaden.

In december 2017 publiceerde Stichting Beroepseer het boek Artikel 5: De beroepseer van de accountant, onder redactie van Margreeth Kloppenburg en Thijs Jansen. Centrale vraag van deze bundel was: Hoe staat het met de beroepseer van de accountant en wat is er (meer) nodig de accountant te helpen goed werk te leveren in dienst van de samenleving? Met de nieuwe publicatie zet Stichting Beroepseer het thema beroepseer binnen de accountancy verder op de kaart.

The Dutch auditing and lunch tradition explained bestaat uit artikelen over de Nederlandse auditsector. Zo neemt Luc Quadackers de lezer mee in het verhaal van Pincoffs en Limperg en wat zij hebben betekend voor de accountancy in Nederland. Ook zijn de bijdragen uit Artikel 5 van Arnoud Aikema, Marcel Pheijffer, Marlies de Vries, Martin Martinoff, Therese Grohnert (samen met Roger Meuwissen en Wim Gijselaers) en die van Lars Zwagerman en Arthur van Bemmel vertaald en opgenomen in de nieuwe publicatie. Daarnaast gingen de redacteuren in gesprek met buitenlandse accountants over hoe zij de Nederlandse auditcultuur ervaren.

De Nederlandse cultuur in het algemeen komt ook uitgebreid aan bod. De bundel bevat bruikbare informatie over hoe je als pas gearriveerde accountant in Nederland je weg kunt vinden.

Thijs Jansen, directeur van Stichting Beroepseer, toont zich enthousiast over het verschijnen van de bundel: ‘Wij zijn verheugd dat we – met steun van het Accountantsfonds – deze publicatie tot stand hebben kunnen brengen. Het is mooi dat het gedachtegoed uit Artikel 5 nu ook beschikbaar is voor accountants die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Daarnaast is het altijd mooi meegenomen als je kunt helpen om buitenlandse accountants zich thuis te laten voelen in Nederland.’

The Dutch auditing and lunch tradition explained, Margreeth Kloppenburg en Corné van der Meulen (eds.), uitgave van Stichting Beroepseer, januari 2022: https://beroepseer.nl/wp-content/uploads/2022/01/The-Dutch-auditing-and-lunch-tradition-explained.pdf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer