Presentatie nieuwe editie ‘Handreiking Voorkomen huisuitzettingen 2018’ op 6 juli 2018

Handreiking voorkomen huisuitzettingen

Op vrijdag 6 juli 2018 presenteert Stichting Eropaf! de Handreiking Voorkomen huisuitzettingen 2018 op een seminar in Amersfoort.

Onderwerpen:

– Pleidooi voor een wettelijk verbod op huisuitzettingen wegens huurschuld
– Bespreken van de voors en tegens van zo’n verbod met een panel van deskundigen
– Interview met twee ervaringsdeskundigen, met een geheel eigen kijk op schulden en huisvesting.

Datum en tijd: Vrijdag 6 juli 10:30 – 12:00 uur; inloop vanaf 10.00 uur
Plaats: De Prodentfabriek, Oude Fabrieksstraat 20, Amersfoort.
Deelname is gratis, aanmelden via info@eropaf.nl

Deelnemers aan het seminar krijgen een gratis exemplaar van de Handreiking Voorkomen huisuitzettingen 2018.

Over de Handreiking Voorkomen huisuitzettingen 2018

Vijf jaar geleden publiceerde stichting Eropaf! de Handreiking Voorkomen huisuitzettingen. Het boekje is inmiddels uitverkocht en er is sindsdien veel gebeurd. Het werd tijd voor een herziene editie, waarin de ontwikkelingen, recente kennis en inzichten en vernieuwende praktijken anno 2018 worden belicht.
In deze nieuwe editie is er extra aandacht voor de situatie van gezinnen. Voor kinderen kan een uitzetting ontwrichtende gevolgen hebben. Ook de sociaal-maatschappelijke schade van een ontruiming is hoog.
Nieuwe inzichten en praktijken rond preventie en interventie in verschillende fases komen aan bod. In elke fase kan uitzetting worden voorkomen.

De nadruk ligt op huurachterstanden en huisuitzettingen, maar het terrein dat wordt bestreken is veel breder. Bij huurachterstand gaat het over geld, maar evengoed over gedrag. Het gaat over preventie en op tijd signaleren, maar ook over tweede-kans beleid. Over schuldhulpverlening en over zelf je schulden regelen. Over bewindvoering, incassopraktijken en het werk van deurwaarders.

Marc Räkers van stichting Eropaf! gaat in de Handreiking in op het heilloos ontruimen wegens wietkweek of AIRBNB-verhuur. De Federatie Opvang neemt stelling in als het gaat om het voorkomen van huisuitzettingen en dakloosheid.
Andere bijdragen zijn van Jan Siebols, ambassadeur ‘vroegsignaleren schulden’; Roeland van Geuns, lector Armoede-interventies aan de Hogeschool van Amsterdam; gerechtsdeurwaarder Jeroen Boudewijn.

Stichting Eropaf! – het kritische geweten van de sociale sector – is in de jaren negentig ontstaan uit de noodzaak te voorkomen dat mensen vanwege schulden op straat belanden na huisuitzetting. Eropaf ontwikkelt slagvaardige methoden om mensen in moeilijkheden thuis op te zoeken en ze met compassie bij te staan in plaats van met de knuppel in de hand: http://eropaf.nl

U P D A T E

Klik hier voor downloaden in PDF van Handreiking Voorkomen huisuitzettingen 2018, door Catelijne Akkermans, Marc Räkers, m.m.v. Joke Jansen,  Stichting Eropaf!, 68 p., 2018: http://eropaf.nl

De papieren versie van deze handreiking is te bestellen via info@eropaf.nl
Kosten: 1 euro per exemplaar plus verzendkosten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer