In hartje Londen staat De School van het leven

the school of lifeWaarom vind ik geen voldoening in mijn werk? Waarom is het zo moeilijk mijn kalmte te bewaren en wat zouden we kunnen doen om een betere wereld te maken?

Met deze vragen kun je terecht op ‘The School of Life’. De School is gevestigd in een winkelpandje in het centrum van Londen. Daar wordt  een keur aan programma’s en diensten aangeboden, gericht op een wijs en goed leven. Het is een plek waar je je kunt terugtrekken en kan nadenken over levensvragen, over zaken die ertoe doen en je het meeste bezig houden. Je kunt er ook ideeën en ervaringen uitwisselen met andere nieuwsgierige mensen.

In The School of Life worden cursussen aangeboden over werk en loopbaan, relaties, politiek, reizen, familie en gezin. Kortom, thema’s uit het dagelijkse leven.
Je kunt er lezingen bijwonen, deelnemen aan bijeenkomsten en maaltijden, of aan psychotherapie doen. Wekelijks kun je op zondag naar een ‘preek’ luisteren, gegeven door een bekend persoon die niet schuwt het te hebben over onze deugden en ondeugden. Zoals bijvoorbeeld religiehistorica Karin Armstrong heeft gedaan, auteur van het dit jaar verschenen boek Compassie, vertaling van 12 Steps to a Compassionate Life.
Medewerkers en ‘ambassadeurs’ van The School of Life zijn van alle markten thuis en bestrijken in hun aanbod een breed scala aan filosofische thema’s. pleasures and sorrows of work

Het idee voor de School of Life is afkomstig van filosoof en schrijver Alain de Botton. Zijn eerste boek schreef hij op zijn 23ste en was getiteld Essays on Love. Zijn meest recente boek heet Religion for Atheists. In 2010 verscheen The Pleasures and Sorrows of Work, dat gaat over zinvol werk of werk dat je ziel ondermijnt.
De Botton is in staat moeilijke filosofische ideeën begrijpelijk te maken. Hij laat niet alleen in zijn boeken zien hoe zulke ideeën zijn toe te passen op ons dagelijkse leven, maar doet dat ook in een televisieserie als Philosophy: A Guide to Happiness.

Volgens de krant Independent on Sunday biedt The School of Life ons radicale manieren om ons te helpen zoeken naar de schatten van menselijke kennis.

Site The School of Life: www.theschooloflife.com/

Site van Alain de Botton: on: www.alaindebotton.com/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer