Naar een beter, efficiënt en betaalbaar zorgstelsel

koos dirkseHoe houden we de zorgkosten in de hand? De manier waarop men nu de zorgkosten probeert aan te pakken werkt niet. Zorginnovater Koos Dirkse vindt dat er bezuinigd wordt op de verkeerde kosten zoals van de huisartsen, het verplegend personeel, ligdagen, medicijnen of specialisten. Hij doet een aantal praktische voorstellen ter verbetering.
Bijvoorbeeld:

– het huidige declaratiesysteem, de diagnosebehandelcombinatie (DBC) is onaanvaardbaar, want fraudegevoelig, en dient te worden vervangen.
– de premie van de basisverzekering kan voortaan beter worden geïnd door de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank, net als dat gebeurt met de de AOW. Dat scheelt veel ambtenaren die zich nu bezighouden met de zorgtoeslag.
– overgaan van een nationaal naar een regionaal zorgstelsel.
– in plaats van het moeilijke en kostbare Electronisch Patiëntendossier (EPD), dat na twaalf jaar nog steeds niet werkt, een systeem kiezen dat wel werkt waarbij de patiënt eigenaar is van zijn eigen gegevens.
– onderzoekstechnische afdelingen zoals radiologie, isotopen, laboratoria en de functieafdelingen zouden niet beheerd moeten worden door het ziekenhuis maar bijvoorbeeld door Philips of Siemens. Zij hebben de modernste apparatuur.
– de zorgverzekeringsmaatschappijen weer de rol geven waarvoor ze in het leven zijn geroepen: voor en door de burger.

Dirkse start binnenkort met een aantal mensen met vernieuwing van de zorg binnen de regio.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer