Hoe gaat het eraan toe in een verpleeghuis? 24 uur meelopen bij Zorggroep Groningen

24 uur bij zorggroep groningen
De afgelopen tijd is er veel te doen over de zorg in de Nederlandse verpleeghuizen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg publiceerde rapporten over de kwaliteit van de zorg, journalist Hugo Borst schreef in oktober2016 een manifest en Tweede Kamerleden geven aan dat het anders en beter moet. De ouderenzorg is dan ook volop in het nieuws. De vraag die centraal staat is: hoe is het nu écht in een verpleeghuis? Wie wonen daar en hoe gaat het eraan toe?

Om op deze vraag een antwoord te krijgen, zijn presentatrice Marit van Bohemen en PvdA-Tweede Kamerlid Marith Volp een dag en een nacht gaan logeren in een verpleeghuis.
Van het bezoek van Marit van Bohemen aan Zorggroep Groningen is een korte film gemaakt die laat zien dat de ouderen in een verpleeghuis geen kwieke ouderen zijn die nog bingoën en fietsen, maar dat het gaat om heel kwetsbare mensen die vaak zowel geestelijke als lichamelijke beperkingen hebben en daarvoor 24 uur zorg moeten krijgen.
In de film loopt en kijkt Marit rond: “Ik zie de liefdevolle zorg, maar ook dat zorgmedewerkers dagelijks worstelen met dilemma’s. De keuzes die iedere dag weer opnieuw aandacht vragen. En hoe bewoners de zorg ervaren die ze krijgen. Het heeft mij veel gedaan om dit inkijkje te krijgen, en ik hoop dat het de kijkers ook iets brengt!”

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer