Sta me bij

sta_me_bij

De documentaire film Sta me bij gaat over de harde en soms slopende confrontatie tussen klant en consulent bij de Sociale Dienst. Waar moet de focus liggen? Op het uitvoeren van algemene regels of is individueel maatwerk noodzakelijk? De kijker wordt heen en weer geslingerd tussen de voor- en nadelen van een softe of harde aanpak, tussen het belang van algemene regels en de noodzaak van individueel maatwerk.

Hoe beoordeel je de ander: Kan hij niet of wil hij niet, verdient hij steun of straf?
Sta me bij houdt ons letterlijk en figuurlijk een spiegel voor. En in dat spiegelbeeld verzucht de consulent in gesprek met een klant: ”Zou het helpen als ik je niet zou helpen?”
Sta me bij is een productie van Zuidenwind Filmprodukties in co-productie met omroep HUMAN en werd uitgezonden op 28 april 2011 op Nederland 2.

De dvd van Sta me bij is voor € 20,- te bestellen via info@zuidenwind.nl (incl. BTW, excl. €2,- verzendkosten).

Naar aanleiding van de film wil Divosa – Nederlandse Vereniging van gemeentelijke  managers van sociale diensten – een “cascade” op gang brengen: in het hele land beginnen met gesprekken met directeuren, die vervolgens over de film in gesprek gaan met hun managers die op hun beurt  weer in gesprek gaan met de werkcoaches.

Zie ook bij Holland Doc: klik hier.

U P D A T E

Meer info over documentaire Sta me bij als lesmateriaal op website van Divosa: klik hier

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer