Beroepen in beeld: video’s voor opleiding, stage en beroep

beroep in beeldDe onafhankelijke Stichting ROC.nl, opgericht in 1998, heeft tot doel het onderwijs toegankelijker te maken en het educatieve landschap in kaart te brengen voor een zo breed mogelijk publiek. Op de site kunnen bezoekers actief op zoek gaan naar informatie over een opleiding, stage of toekomstige carrière. Video’s laten zien wat voor beroepen er allemaal zijn en wat er voor nodig is om er een te leren.

In enkele minuten krijg je een indruk van een beroep en kom je te weten wat de voor- en nadelen zijn in de dagelijkse praktijk. Elke video wordt begeleid door een tekst met uitgebreide en nuttige informatie.
Een greep uit de bijna tweehonderd beroepen die op video zijn te bekijken: 3D-modelleur, ambachtelijk schoenmaker, ambulance-verpleegkundige, pedagogisch medewerker kinderopvang, piloot, rijwielhersteller, trappenmaker, landschapsarchitect, verloskundige, trimmer, verzorgende, video-editor, winkelslager, zwermonderwijzer, koerier, restaurator kunstvoorwerpen, fotograaf, duikinstructeur, notarieel medewerker, radiodiagnostisch laborant, offset drukker, opticien, ontwerpend meubelmaker, meubelstoffeerder, longfunctie-analyst, grondstewart, groenstylist.

De beroepen zijn ingedeeld naar sector. In de sector horeca kun je bijvoorbeeld kijken hoe een bartender zijn of haar werk doet, een hotelmanager of een patissier. Vragen stellen kan ook. Over bedrijfsopleidingen, cursussen, MBO, HBO, thuisstudie of leerweg. Daarnaast zijn er aankondigingen van open dagen op scholen en instituten en voorlichtingsbijeenkomsten door heel Nederland. Een proefles makelaardij, boekhouden of binnenhuisarchitectuur bijwonen kan ook. In de video hieronder een voorbeeld van het beroep van interieurbouwer.

Voor bekijken van de video’s, zie Beroep in beeld op ROC.nl: https://internettv.roc.nl

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer