Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Week van reflectie ‘Met hart en ziel voor goede zorg’ start met congres op 21 november

21 november 2022 - 25 november 2022

De Week van reflectie in de zorg en jeugdzorg, een bijzonder samenwerkingsverband van gezondheidszorg, jeugdzorg en opleidingen, vindt plaats van 21 tot en met 25 november 2022.
Tijdens deze week vinden in het hele land inspirerende activiteiten plaats op het gebied van reflectie, ethiek & moreel beraad, en er is aandacht voor morele vragen in de dagelijkse praktijk. Een week lang staat goede zorg centraal.

De Week van reflectie is in vijftien jaar uitgegroeid tot een breed initiatief, waaraan wordt meegewerkt door zorginstellingen, jeugdzorgorganisaties, opleidingen en andere betrokkenen in het hele land.

Actuele thema’s

Uitvoerende professionals, leidinggevenden, bestuurders en toezichthouders in de zorg en jeugdzorg, maar ook (huis)artsen, specialisten, docenten en studenten doen mee aan de Week van reflectie. Aan een aantal activiteiten wordt deelgenomen door cliënten. Deelnemers aan de Week van reflectie geven zelf invulling aan hun activiteiten, en sluiten aan bij actuele thema’s binnen de eigen organisatie, zoals veiligheid, behandelkeuzes rond levenseinde, beroepsgeheim en dilemma’s bij transitie jeugdzorg.

Congres Hart voor goede zorg – Tijd voor ethiek en reflectie

De Week van reflectie gaat van start op maandag 21 november 2022 met het congres Hart voor goede zorg – Tijd voor ethiek en reflectie.  Het is een dag met boeiende presentaties van topsprekers: prof. dr. Saskia Teunissen, hoogleraar Palliatieve Zorg en Hospicezorg, Universitair Medisch Centrum Utrecht en bestuurder coöperatie Palliatieve Zorg Nederland (PZNL); Frank van der Linden, voorzitter Raad van Bestuur Humanitas DMH; prof. dr. René ten Bos, hoogleraar Filosofie, Faculteit der Managementwetenschappen Radboud Universiteit; en dr. Monique Bussmann, verplegingswetenschapper, lectoraat ‘Persoonsgerichte Zorg’, Hogeschool Rotterdam.

Workshops

Er is een breed aanbod van actuele thema’s, zoals: Ethiek in de praktijk; Goede zorg rond het levenseinde; In gesprek over ethische dilemma’s, en Ethisch leiderschap en integriteit. Er zijn twee workshoprondes. In elke ronde kunt u deelnemen aan een van de workshops. De kleine groep deelnemers biedt alle ruimte voor interactie en dialoog

Datum en tijd: Maandag 21 november 2021, van 9.30 – 16.00 uur
Plaats: Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Leiden
Entree: Tickets bestellen tot 1 september 2022  € 225,– p.p., inclusief lunch, koffie/thee en documentatie. Na 1 september 2022 € 250,- p.p. inclusief lunch, koffie/thee en documentatie. Speciale groepskorting.

Volledige programma van startcongres, aanmelden en meer info op: www.weekvanreflectie.nl/activiteiten-22/congres-wvr-2022.html

Programma Week van reflectie: www.weekvanreflectie.nl/

Gegevens

Begin:
21 november 2022
Einde:
25 november 2022
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Leiden

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer