Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Digitalisering in de rechtsverhouding tussen burger en overheid

18 november 2022 @ 13:00 - 17:00

De Open Universiteit presenteert op vrijdag 18 november 2022 de bundel Digitalisering in de rechtsverhouding tussen burger en overheid tijdens een gelijknamig symposium in Paushuize Utrecht.

Digitalisering in de rechtsverhouding tussen burger en overheid staat volop in de belangstelling. Zo bedient de overheid zich steeds meer van ‘e-dienstverlening’ om de burger te informeren, processen efficiënter te laten verlopen en om de burger op een laagdrempelige manier bij de besluitvorming te betrekken. Ook de bestuurlijke besluitvorming vindt steeds vaker (geheel of gedeeltelijk) via ‘geautomatiseerde besluitvorming’ plaats. De coronacrisis heeft er verder toe geleid dat bepaalde voorgenomen digitaliseringsoperaties in een stroomversnelling zijn geraakt.

Voor- en nadelen van digitalisering

Wat zijn de voor- en nadelen van digitalisering en welke rol dient het recht te spelen bij het legitimeren en begrenzen van digitaal overheidsoptreden? Wat zijn de (wenselijke) gevolgen van digitalisering voor het nemen van beslissingen en het verlenen van menselijk maatwerk? In hoeverre leidt de verdergaande digitalisering er toe dat (groepen) burgers worden uitgesloten van publieke dienstverlening?

‘Digitalisering in de rechtsverhouding tussen burger en overheid’

De bundel Digitalisering in de rechtsverhouding tussen burger en overheid is het resultaat van het gelijknamige onderzoeksproject. De bijdragen zijn zowel geschreven door leden van de sectie Bestuursrecht als door onderzoekers die werkzaam zijn bij de zusterfaculteiten en in de rechtspraktijk. Dit heeft er mede voor gezorgd dat het onderzoeksobject ook vanuit andere rechtsgebieden en disciplines is belicht. De bundel wordt uitgegeven door Wolters Kluwer.

Datum en tijd: Vrijdag 18 november 2022, 13.00 – 17.30 uur
Plaats: Paushuize (Balzaal), Kromme Nieuwegracht 49,  Utrecht
Entree: Gratis en toegankelijk voor geïnteresseerden

Volledig programma, meer info en aanmelden op: www.ou.nl/-/symposium-digitalisering-in-de-rechtsverhouding-tussen-burger-en-overheid-18-november-2022

Gegevens

Datum:
18 november 2022
Tijd:
13:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Nijmegen

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer