Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ware opening van het Academisch Jaar 2019/20

2 september 2019 @ 15:00 - 17:00

rood vierkant voor WOiActieWO in Actie organiseert de Ware opening van het Academisch Jaar 2019/20 op maandag 2 september 2019 van 15.00-17.00 uur bij Het Gerecht in de binnenstad van Leiden.

Studenten, collega’s, komt allen en zegt het voort! In samenwerking met vakbond FNV, Vakbond voor de wetenschap (VAWO), Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en studentenbonden organiseert WO in Actie de Ware opening van het Academisch Jaar 2019 als protest tegen de bezuinigingen.

De D66-onderwijsminister Ingrid van Engelshoven neemt de aanbevelingen van de commissie-Van Rijn over. Dat betekent een bezuiniging van 100 miljoen op gamma, alfa en medische wetenschappen ten bate van de bètawetenschappen en technische universiteiten. Er zullen naar schatting minimaal 2000 ontslagen vallen, waardoor de werkdruk en competitie verharden. De herverdeling van Van Rijn zal zonder vertraging worden ingevoerd, terwijl het onduidelijk is wat de effecten ervan zijn en of het budget als geheel voor universiteiten wel voldoende is. Mensen en vakgebieden worden zo onnodig tegen elkaar opgezet. WO in Actie vindt dat alle vakgebieden even waardevol zijn en eist dat deze adequaat gefinancierd worden. We laten ons niet uit elkaar spelen; samen staan we sterk!

WO in Actie verzet zich tegen deze nieuwe bezuiniging welke bovenop de doelmatigheidskorting, prijsbijstellingen en bezuinigingen door verkeerde ramingen komt, samen goed voor 301 miljoen euro! Studenten zijn investeringen beloofd toen hun basisbeurs werd afgeschaft en het is hoog tijd dat deze belofte wordt ingewilligd. Dit is volstrekt onnodig nu er een miljarden overschot is: Nederland wordt op de vingers getikt door het IMF omdat de regering te weinig investeert.

Er valt niets te vieren. Daarom voeren we actie op 2 september 2019 bij onze Ware opening van het Academisch Jaar. Het water staat ons aan de lippen en we dreigen kopje onder te gaan. Kom naar Leiden en laat de minister zien dat genoeg echt genoeg is! Top-wetenschappers zullen vertellen wat volgens hen de effecten zijn van de jarenlange kaalslag op het universitaire onderwijs en onderzoek, en hoe het anders kan. Zorg dat je erbij bent en laat je collega’s niet zitten!

Meer info WO in Actie: https://woinactie.blogspot.com/

https://www.facebook.com/events/700441000403035/?ti=icl …

Organisatie alternatieve opening roept universiteiten op eigen opening academisch jaar af te blazen, Ad Valvas, 18 juli 2019: www.advalvas.vu.nl


‘Wie denkt het zonder de geesteswetenschappen te kunnen doen, maakt een fatale vergissing’, Blogs Beroepseer, 10 juli 2019: https://beroepseer.nl

Reactie KNAW op Kamerbrief minister OCW over rapport ‘Wissels om’. Op 1 juli Notaoverleg met minister en 2e Kamercommissie, Blogs Beroepseer, 30 juni 2019: https://beroepseer.nl

Gegevens

Datum:
2 september 2019
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Leiden

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer