Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Under pressure?! Naar een mentaal gezonde generatie

7 december 2023 @ 15:30 - 17:30

Prijsuitreiking, lezing en paneldiscussie in Amsterdam op 7 december 2023 over ‘depressie bij jongeren’, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Depressie bij jongeren komt veel voor, maar de oorzaken zijn nog niet goed bekend. Komt het door de opvoeding? Spelen sociale media een rol? Of hebben kinderen zelf weinig vaardigheden om met stress om te gaan?

Gedragswetenschapper Loes Keijsers ontvangt dit jaar de Dr. Hendrik Muller Prijs als erkenning voor haar baanbrekende onderzoek, waarbij ze zich richt op relaties in de adolescentie en op het welzijn van het kind en de adolescent en de bijdrage van de ouders bij dit welzijn.

In haar lezing staat Loes Keijsers stil bij de meest recente inzichten vanuit de wetenschap. Met nieuwe onderzoeksmethoden brengt ze het dagelijkse leven van jongeren in kaart. Hieruit blijkt dat elke jongere anders reageert op sociale invloeden zoals opvoeding en sociale media, en dus wellicht door andere oorzaken depressieve gevoelens ontwikkelt. Ook toont ze technologische oplossingen zoals eHealth-apps die bijdragen aan een beter welzijn.

In een paneldiscussie met de Kindertelefoon en Mind Us bespreken deelnemers hoe wetenschappers samen met maatschappelijke partners en jongeren kunnen bijdragen aan de mentale gezondheid van jongeren.

Programma

  • Uitreiking Dr. Hendrik Mullerprijs aan Loes Keijsers, hoogleraar orthopedagogiek en programma- en teamleider Jeugd en Gezin aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, met laudatio door juryvoorzitter Judi Mesman
  • Lezing door Loes Keijsers Under pressure?! Naar een mentaal gezonde generatie
  • Muzikaal intermezzo door Eigen Werk Theaterteam met enkele onderdelen uit het theaterstuk What the f*ck is geluk
  • Paneldiscussie met deelname van het publiek. Panelleden zijn o.a. Loes Keijsers, Rolinde de Wilde, directeur Kindertelefoon en Amine Bakkali, projectleider Mind Us.

Moderator is Lenneke Hoedemaker.

Datum en tijd: Donderdag 7 december 2023, van 15:30 – 17:30 uur
Plaats: KNAW Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, Amsterdam

Aanmelden en meer info bij KNAW: ww.knaw.nl/bijeenkomsten/under-pressure-naar-een-mentaal-gezonde-generatie

Gegevens

Datum:
7 december 2023
Tijd:
15:30 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer