Skip to main content

Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theateravond Dirk De Wachter

22 november 2023 | 20:15 - 22:00

Theateravond Dirk De Wachter ‘Over troost en een betekenisvol leven’ in Den Haag op 22 november 2023.

Een leven lang hielp de bekende Vlaamse psychiater Dirk De Wachter mensen met grote tegenslag in het leven. Maar als het noodlot bij hemzelf toeslaat, wordt hij hard geconfronteerd met de vraag wat ons leven betekenis geeft. Wat biedt troost en geeft moed als de dood je recht in de ogen aankijkt?

In een avond vol kunst, filosofie en de troost van muziek laat De Wachter zien hoe schoonheid ons kan helpen op het kronkelige pad naar het goede leven.

In gesprek met Dirk De Wachter deelt de psychiater zijn inzichten uit tientallen jaren ervaring in de spreekkamer en uit zijn eigen worsteling met een levensbedreigende ziekte. Waarom kunnen we de zin van ons eigen leven volgens hem alleen vinden in de relatie met de ander? En wat kunnen we doen tegen psychisch lijden in een samenleving waarin eenzaamheid een groeiend probleem is?

Presentatie: Annette van Soest.

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U.Leuven. Hij is auteur van meerdere boeken, waaronder zijn meest recente Vertroostingen.

Datum en tijd: Woensdag 22 november 2023, aanvang 20.15 uur
Plaats: Grote zaal, Koninklijke Schouwburg, Den Haag
Entree: € 27,50;  € 17,50; € 20; € 17,50

Tickets en meer info op Het Nationale Theater: https://www.hnt.nl/voorstellingen/7880/Over_troost_en_een_betekenisvol_leven/Theateravond_Dirk_De_Wachter

Gegevens

Datum:
22 november 2023
Tijd:
20:15 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Den Haag