Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Serie van 3 debatavonden over de invloed van digitalisering op onze democratie

30 november 2020 @ 19:00 - 14 december 2020 @ 21:00

Wat is de invloed van digitalisering op onze democratie? Samen met debatcentrum De Balie in Amsterdam onderzoekt de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) dat in een driedelige serie. Er wordt ook gezocht naar oplossingen; hoe willen we de publieke ruimte organiseren, al dan niet in digitale vorm?

De debatavonden zijn live bij te wonen, uiteraard worden hierbij de coronamaatregelen in acht genomen. De avonden kunnen ook online via live stream worden gevolgd.

1 | Democratie in digitale tijden: Reality Check

Maandag 30 november | 19:00u
De corona-app, LinkedIn en Facebook, de fabeltjesfuik: we geven én krijgen steeds meer informatie online. De mens anno 2020 heeft daarom te maken met dilemma’s omtrent waarheidsvinding, het organiseren van tegengeluid en het sturen met data. Wat zijn de gevolgen van online mediagebruik voor onze democratische besluitvorming? Waar en hoe discussiëren we met elkaar over beleid? Mag je sturen met data, en zo ja, hoe doe je dat goed?

Sprekers: Sarah de Lange, Sanne Kruikemeier, Daniëlle Arets en Jeroen de Ridder

2 | Democratie in digitale tijden: Kritiek in crisistijd

Maandag 7 december | 19:00u
Een democratie werkt niet als er slechts één orgaan is dat de lakens uitdeelt, maar functioneert door kritische tegengeluiden. Zo maakte bijvoorbeeld ‘#ikdoenietmeermee’ tijdens de coronacrisis duidelijk hoeveel zo’n tegengeluid politiek en maatschappelijk los kan maken. Makkelijk gaat dat niet. Welke verantwoordelijkheid hebben burgers, overheid en digitale platforms ten opzichte van kritische tegengeluiden, ook tijdens een crisis?

Sprekers: Frank van Ommeren en Wim Voermans

3 | Democratie in digitale tijden: Wie mag sturen met data?

Maandag 14 december | 19:00u
Heb jij de CoronaMelder al op je telefoon? Aan de hand van deze nieuwe app gaan we in gesprek met de makers ervan en andere experts over digitalisering en de macht van de overheid en politiek. Door de coronacrisis is de digitalisering in een stroomversnelling gekomen. Maar hoe ver mag je als overheid gaan als iets voor de bestwil van de samenleving of zelfs de burger zelf is? Wat is de verantwoordelijkheid van de burger, de politiek en de overheid, maar ook de platforms zelf?

Sprekers: Marleen Stikker, Ron Roozendaal, Martiene Branderhorst en Brenno de Winter

 

Voor meer info en aanmelden: www.raadopenbaarbestuur.nl/actueel/nieuws/2020/11/03/serie-van-3—debatavonden-over-de-invloed-van-digitalisering-op-onze-democratie

 

Gegevens

Begin:
30 november 2020 @ 19:00
Einde:
14 december 2020 @ 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam
Nederland

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer