Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Poëzieweek 2023 met Gedichtendag op 26 januari 2023

26 januari 2023 - 1 februari 2023

De Poëzieweek 2023 start op Gedichtendag, donderdag 26 januari 2023, en loopt tot en met woensdag 1 februari 2023.

Thema van deze elfde Poëzieweek is vriendschap. Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met penvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog.
Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar.

De auteurs die dit jaar het Poëziegeschenk schrijven – Hester Knibbe en Miriam Van hee – belichamen het thema vriendschap op verschillende manieren. Niet alleen koesteren ze een literaire vriendschap over de grenzen heen, de Nederlandse Hester Knibbe en de Vlaamse Miriam Van hee, zijn ook in het dagelijks leven al decennialang ‘besties’.

Over de Poëzieweek

De laatste donderdag van januari is het Gedichtendag. Sinds 2013 betekent Gedichtendag ook de start van de Poëzieweek. In 2023 loopt de Poëzieweek van donderdag 26 januari tot en met woensdag 1 februari.

Tijdens Poëzieweek bundelen vele poëziepartners in Vlaanderen en Nederland de krachten om poëzie onder de aandacht te brengen. Voor het derde jaar op rij coördineert het Vlaamse Poëziecentrum de grootste poëziecampagne van de Lage Landen. De Stichting Poëziecub/Awater is het aanspreekpunt voor Nederland.

Volledig programma en meer info op Poëzieweek: www.poezieweek.com/

Gegevens

Begin:
26 januari 2023
Einde:
1 februari 2023
Evenement Categorie:

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer