Agenda

Inzendingen voor de Agenda zijn welkom: via Mailformulier of E-mail

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Media van morgen: nieuw jaar, nieuwe kansen

26 januari 2023 @ 14:00 - 18:00

Conferentie Media van morgen in  Amsterdam op donderdag 26 januari 2023.

Leer over innovatief denken, je publiek bereiken op nieuwe platforms, bijzondere mediaproducties en meer. Professionals uit de journalistieke sector delen hun voorspellingen voor 2023 én je ontmoet de teams van de Accelerator 2022.

Media van morgen is een middag waarop de sector laat  wat de toekomst van de journalistiek te bieden heeft, welke kansen en gevaren er liggen en hoe we daarmee om kunnen gaan. Een conferentie voor journalisten, uitgevers, omroepen, investeerders, onderzoekers en studenten.

Programma
13.30 – 14.00: Inloop
14.00 – 15.00: Welkom en toespraak
15.00 – 15.50: Workshops
16.00 – 16.45: Workshops
16.45 – 17.15: Panel
17.15 – 18.00: Borrel en Accelerator informatiemarkt

De titel van de toespraak is Hoe breng je innovatie binnen op redacties? De vraag wordt beantwoord door Ezra Eeman, werkzaam bij het internationale mediabedrijf Mediahuis. Hier is hij verantwoordelijk voor de digitale transformatie van de redacties en de digitale versnelling van een breed scala aan crossmediale merken. Ezra heeft bijna 20 jaar ervaring in media, innovatie en journalistiek.

Workshops

♦  Stoomcursus design thinking door Marije van der Star (innovatiecoach): Hoe zorg je ervoor dat je journalistieke producties impact maken en dat mensen jouw verhalen horen, zien en voelen? Tijdens deze workshop leer je een methodiek waarmee je razendsnel nieuwe concepten ontwikkelt én ontdekt en of deze aansluiten bij je doelgroep (max. 50 deelnemers).

♦  Annelies Termeer (Eindredacteur VPRO Medialab) en José de Vries (Innovatiemanager NOS Lab) over experimenteren op nieuwe platforms.
In 2022 won het VPRO Medialab de NPO Innovatieprijs voor hun project Maandverbond. Via Telegram experimenteerden de makers met storytelling en interactie met de doelgroep. NOS Lab is met NOS op 3 als eerste Nederlandse nieuwsmedium het livestream platform Twitch aan het uitproberen. Hoe gaan deze projectteams te werk?

♦  Hoe kan AI je helpen in je werk als journalist? Tegel-winnaar Coen van de Ven (De Groene Amsterdammer) laat het je zien. Samen met collega’s deed hij onderzoek naar online haat richting vrouwelijke politici. Met behulp van AI en machineleren  analyseerde hij een gigantische hoeveelheid Tweets. Ook deed hij onderzoek naar de manier waarop complottheorieën zich online verspreiden. Moderator: Laurens Vreekamp.

♦  Moeten we niet iets met TikTok?‘ is een vraag die de laatste tijd op veel redacties is gesteld. Het snelst groeiende sociale mediakanaal is voor veel journalisten nog onbekend terrein. Daar komt het team van The Best Social verandering in brengen. Ze laten je zien welke kansen TikTok biedt voor journalistieke content en hoe je succesvol aan de slag kan gaan met je eigen profiel.

Panel

‘Voorspellers’ Reza Kartosen-Wong, Marleen Koolmees, Bas van Sluis en Thomas Hogeling praten over de uitdagingen die de journalistiek te wachten staat in 2023. Moderator: Karlijn Goossen.

Accelerator 2022

Ontmoet tijdens de informatiemarkt de teams die in 2022 deelnamen aan de Accelerator: Mohi, Pan Asian Collective, FD Digitaal, Tolkie, XS2Content, TwitterTap, Opt Out Advertising, Open State Foundation, Heare en Emanuel.

Datum en tijd: Donderdag 26 januari 2023, van 14.00 – 18.00 uur
Plaats: Felix Meritis, Keizersgracht 324,  Amsterdam
Entree: € 10,-

Bestellen kaarten en meer info op Stimuleringsfonds voor de journalistiek: www.svdj.nl/evenement/media-van-morgen/

Gegevens

Datum:
26 januari 2023
Tijd:
14:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amsterdam

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Multatulilaan 12
4103 NM Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer